4. marts 2021 - 01:45

App linkNu på Google Play

To elektriske skraldebiler til Gentofte

To elektriske skraldebiler til Gentofte

Rene Larsen, divisions-direktør i City Container.

4. marts 2021 - 01:45

City Container har vundet et udbud for håndtering af bl.a. dagrenovation og storskrald i Gentofte Kommune, og i forbindelse med skiftet er der bestilt to el-skraldebiler, som skal indsamle data for at få et bedre grundlag for indkøb af flere elbiler.

 

De to el-skraldebiler er ud knap 20 skraldebiler til opgaven i Gentofte.

 

- Det er første gang, at Gentofte Kommune får el-skraldebiler. Det bliver nye fabriksbyggede elbiler, der leveres af Phoenix Danmark, og er opbygget på en Renault PVI C-Less – og ikke bare ombyggede diesel-skraldebiler, hvor et batteri er sat ind, som normalt klarer sig dårligere, siger René Højlund-Larsen, divisionsdirektør i City Container.

 

De to spritnye el-skraldebiler forventes at være klar til at køre i Gentoftes gader til oktober. City Container vil dele data og erfaringer med kommunen, blandt andet om hvordan el-skraldebilerne har klaret det hver dag, og hvor langt de kan køre på en opladning på de forskellige ruter.

Det betyder, at kommunen kan træffe en mere kvalificeret beslutning ved de næste indkøb af el-skraldebiler.

 

- Det er en fornuftig løsning, for normalt kan store el-lastbiler ikke klare ret mange kilometer på en opladning. Men vi planlægger vores ruter, så der er balance mellem kørte kilometer og indsamlingen, så det er muligt at køre hele distriktet på én opladning – selv på de lange dage, siger René Højlund-Larsen fra City Container.

Læst i alt:

1035 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger