21. september 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

Topledere tror på vækst

21. september 2018 - 01:44

CEO'erne i transport- og logistikbranchen har høje vækstforventninger og er blevet mere optimistiske i forhold til sidste år. Det viser PwC's CEO Survey 2018 inden for transport og logistik. Branchen kan dog med fordel investere endnu mere i digitale løsninger og dermed udnytte de nye teknologiske muligheder for at skabe vækst og sikre sig mod cyberangreb.

 

I år tror næsten halvdelen af toplederne (45 %) i høj grad på vækst i deres virksomheder de næste 12 måneder, mens det blot var 32 % sidste år.

 

 Andelen af topledere i transport- og logistikbranchen, der er meget optimistiske, ligger samtidig lidt højere end andelen af topledere på tværs af alle brancher, hvor 42 % svarer, at de i høj grad tror på vækst i deres egen virksomhed. Desuden tror 41 % af CEO'erne i transport- og logistikbranchen i høj grad på vækst i egen virksomhed over de næste tre år.

»Udviklingen i transport- og logistikbranchen skyldes bl.a., at der er stigende økonomisk aktivitet, øget rejseaktivitet - både blandt virksomheder og private - og mere aktivitet inden for shipping, hvilket har været med til at skabe gode vækstmuligheder for branchen. Endvidere betyder globaliseringen og kapital, der søger afkastmuligheder, at der investeres i infrastrukturprojekter, som er afgørende for transport- og logistikvirksomheder,« udtaler Bo Schou-Jacobsen, der er partner i PwC og ekspert i transport- og logistikbranchen.

 

PwC's CEO Survey viser desuden, at 60 % af toplederne i transport- og logistikbranchen tror på global økonomisk vækst de næste 12 måneder, mens 57 % af toplederne på tværs af alle brancher tror på global økonomisk vækst. Til sammenligning var det sidste år blot 22 % af toplederne i transport- og logistikbranchen, der troede på global økonomisk vækst.

 

Toplederne i transport- og logistikbranchen ser USA (53 %), Kina (46 %) og Tyskland (32 %) som deres vigtigste vækstmarkeder de næste 12 måneder.

 

Der skal investeres i digitale løsninger

 

Ifølge rapporten er der plads til, at branchen kan øge deres investeringer i digitale løsninger.

 

»Branchen har ikke været frontrunner, når det gælder den teknologiske udvikling, og et øget fokus på digitale løsninger kan være med til at skabe vækst, samtidig med at man mindsker risikoen for at blive ramt af cyberangreb, da hidtidigt anvendte teknologier er mere udsatte over for cyberangreb. Dette skal også ses i lyset af, at cybertruslen er en stor bekymring for toplederne i transport- og logistikbranchen,« siger Bo Schou-Jacobsen.

 

Undersøgelsen viser desuden, at 78 % af toplederne er bekymrede for manglen på medarbejdere med digitale kompetencer, og samme andel frygter for tilgængeligheden af medarbejdere med digitale kompetencer for hele industrien. 58 % har samtidig problemer med at tiltrække digitalt talent, hvilket er 8 procentpoint højere end på tværs af alle brancher (50 %).

I PwC's 21st CEO Survey blev der gennemført 1.293 interviews i 85 lande i løbet af det sidste kvartal af 2017. CEO Survey er verdens førende og mest omfattende toplederundersøgelse.

Læst i alt:

282 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger