28. oktober 2020 - 09:10

App linkNu på Google Play

Toppolitiker: Chaufførerne må være deres ansvar voksent – i stedet for at true med strejke

Toppolitiker: Chaufførerne må være deres ansvar voksent – i stedet for at true med strejke

28. oktober 2020 - 09:10

MEP Niels Fuglsang (A) kommenterer nu den højspændte sag om dyretransportchaufførerne og transportegnethedssagerne. Han skal nemlig i forvejen mødes med DTL Dyr næste torsdag, og næste fredag skal han med Asger Christensen (V) ud på en dyretransport til Tyskland for at undersøge forholdene nærmere – uafhængigt af sagen her og DTL.

 

Niels Fuglsang er næstformand i EU-parlamentets dyrevelfærdsgruppe og har ”ordentlige og kortere dyretransporter som én af sine mærkesager”.

 

»Det afgørende for mig er, at ingen dyr unødigt lider under transport. Derfor er der regler for, at dyrene ikke må pådrage sig skader og sår under transporten. Jeg kan forstå, at transportørerne er vrede over konsekvenserne ved at overtræde EU-reglerne, fordi de mener, at de ikke kan kontrollere, om dyrene havde pådraget sig skaderne allerede hos landmanden inden. Jeg vil selvfølgelig gerne i dialog med transportørerne og landmændene om, hvorvidt byrden og ansvaret er fordelt rigtigt, men i mellemtiden vil jeg opfordre dyretransportørerne til at være deres ansvar voksent og tjekke deres last, inden de begiver sig ud på en lang transport, og overholde den eksisterende lovgivning, i stedet for at true med strejke,« siger Niels Fuglsang.

Læst i alt:

4115 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger