Trailere

4. november 2021 - 01:45

App linkNu på Google Play

Dansk verdenspremiere på automatisk siderul

4. november 2021 - 01:45

Rasmus Haargaard

Automatiske rullepresenninger hen over taget på traileren er blevet et udbredt fænomen i transportbranchen, hvor mange vognmænd tilvælger den smarte funktion, som sparer både tid og brændstof.

 

Et par kreative nordjyske firmaer står bag en hidtil uset videreudvikling af konceptet – nemlig en sidemonteret automatpresenning, udviklet til presenningstrailere. Den lanceres under navnet E-Tarp Automatpresenning, som i nogle år har haft ”traditionelle” automatpresenninger i sortimentet.

 

Premiere på Transport Øst

 

En prototype på systemet blev vist frem på udstillingen Transport Øst i Greve i september. Det er nemlig nu prøvet af på en 11 meter gardintrailer tilhørende fragtmand Jørgen Kannik fra Aalborg – med succes.

 

Ideen opstod af de mange åbne- og lukkecyklusser, der er med en distributionstrailer hver dag. Det måtte kunne gøres hurtigere – og derpå blev der udviklet en prototype, og forsøget kom i gang. I dag er E-Tarps automatiske siderullepresenning brugsmodel og beskyttet ved Patent- og Varemærkestyrelsen i bl.a. Danmark.

 

Bag E-Tarp står firmaerne Nordjysk Blæser-Service med direktør Carsten Petersen i spidsen, samt Tarpline v/Mogens L. Koch. E-Tarp er ikke et selvstændigt firma, men navnet på det produkt, de har udviklet i fællesskab – altså den automatiske E-Tarp-rullepresenning, som er leveret i mere end 150 eksemplarer.

Passer til det meste

Den nye, sidemonterede automatpresenning kan monteres og eftermonteres på næsten alle gardintrailere, uanset størrelse og længde. Elmotoren fås i to forskellige styrker, alt efter behov. Når sidepresenningen når helt ned, strammer den selv til – så chaufføren skal heller ikke ud med båndstrammere og spænde efter. Det tager 30 sekunder at rulle gardinet ned eller op – og med montering af en tagskinne kan man få 10 cm ekstra åbning. Efter behov kan presenningen også åbnes delvist.

 

- Det er jo ikke raketvidenskab. Vi har sådan set bare vendt presenningen den anden vej. Men vi har ikke set det før andre steder, siger Carsten Petersen.

Systemet fungerer med fjernbetjening og kan også eftermonteres til de fleste gardintrailere.

Den danske verdenspremiere har afsluttet sin testfase, og demonstrationen på Transport Øst i Greve var dermed den officielle lancering af E-Tarp med automatisk siderul, der nu er klar til bestilling og levering.

Læst i alt:

17214 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger