Trailere

16. juni 2020 - 01:43

App linkNu på Google Play

En blokvogn kan stadig være kun blokvogn

En blokvogn kan stadig være kun blokvogn

16. juni 2020 - 01:43

Der har fra flere sider været rejst tvivl om hvorvidt fx en trailer eller en påhængsvogn, der kan holde sig under dimensionsbekendtgørelsens længde, bredde og højde kan godkendes udelukkende som blokvogn uden også at være indregistreret. Dette forhold var der aldrig tvivl om, da der var en speciel nummerplade, som viste, at det var en blokvogn.

 

På forespørgsel fra specialforeningen Kran Blok Erfa under DTL har Færdselsstyrelsen nu præciseret reglerne. Og styrelsen påpeger, at der ikke er ændret på reglerne, selvom det nu er en gul nummerplade, der dækker begge muligheder.

 

Så selvom fx en trailer på grund af sine mål og eventuel mulighed for at kunne køre med højere akseltryk og bolttryk kan dobbeltregistreres som både almindelig registrering og godkendes som blokvogn, er den ikke automatisk også almindelig registreret, selvom det er en mulighed.

Hvis et køretøj kun ønskes godkendt som blokvogn - og altså dermed kun må bruges til blokvognskørsel - så skal synsvirksomheden blot godkende den som blokvogn. Det gør de ved at angive Art ”Blokvogn”, når de indtaster i DMR.

 

Bloksættevognen får efter godkendelsen udleveret en gul nummerplade - ligesom en almindelig sættevogn.

Læst i alt:

968 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke