Trailere

31. maj 2019 - 02:10

App linkNu på Google Play

Vognmanden

’Kanonkonge’ fejrer jubilæum og fødselsdag

31. maj 2019 - 02:10

Han kaldes kanonkongen fra Skovby, og Niels Bräuner, indehaver af NB Beton i Skovby ved Galten, råder også over en flåde på 25 betonkanoner. Da han i weekenden holdt reception for at markere sit 45-års jubilæum som selvstændig, og sin 70-års fødselsdag for nylig, modtog han endnu en stor betonkanon til flåden.

 

Salgskonsulent Jens Peter Carlsen, Ejner Hessel A/S i Brande, står for leveringen af den nye 4-akslede og 17 kubikmeter store betonkanon, der er den seneste i den støt voksende vognpark hos NB Beton.

Virksomheden råder over betonværker i Skovby ved Galten, mellem Aarhus og Silkeborg, i Ørum mellem Viborg og Randers samt i Ejby på Nordvestfyn. Det giver omfattende transport af færdigblandet beton over det meste af Jylland samt hele Fyn, og det er Niels Bräuners filosofi at være selvkørende - både med levering af færdigbeton samt transport af råvarer som sand, sten og cement til produktionen.

40 rullende enheder

Derfor råder NB Beton over godt 40 transportenheder, fordelt på 25 betonkanoner i forskellig størrelse og udstyr, seks betonpumper med 28-60 meters rækkevidde samt yderligere ti trækkere og en stribe trailere af forskellige typer til transport af råvarer til betonproduktion.

 

Den nye betonkanon er bygget i samarbejde med Ejner Hessel på et skræddersyet trailerchassis fra Leci i Zaragoza, Spanien. Betonblanderen er produceret af Wazenmix, ligeledes i Zaragoza, og hele opbygningen er specificeret efter NB Betons ønsker. Inklusiv en separat dieselmotor på 175 hk, så traileren er uafhængig af kraftudtag på trækkeren.

 

Ved kørsel bag en 3-akslet tandemtrækker kan den nye betonkanon laste cirka 15 kubikmeter flydende beton ved en samlet vogntogsvægt på de maksimalt tilladte 56 tons.

Helt uafhængig

Niels Bräuner har en filosofi om at være en helt uafhængig betonproducent, så han importerer selv cement fra Tyskland. Det giver yderligere transportarbejde, som udføres med egne pulvertankvogne. Det betyder også, at NB Beton råder over eget værksted til vedligeholdelse og reparation af det rullende materiel.

 

Om ny betonkanon

Chassis: 4-akslet Leci HG4ES trailerchassis med 4 styk 9 tons SAF-aksler med tromlebremser. Akselløft på forreste aksel samt to medstyrende aksler bagest. 18-tons 2” kingpin for ca. 1,25 meter skammelhøjde, 2 stk. 24-tons Jost støtteben med vippefødder. Max. tilladt totalvægt 48 ton. Nyttelast med betonkanon, motor mv. i køreklar stand cirka 35,5 ton (ca. 15 m3 flydende beton).

 

Betonblander: Wazenmix AMN-17/111 med 19,7 m3 geometrisk volumen og 17 m3 nominel volumen udført i 3 mm DOMEX 600-stål. Desuden yderligere 5 mm slidlag på rotérbladene for ekstra slidstyrke. Drives af 4-cyl. 4,5 liters Iveco FPT TX20 dieselmotor på 175 hk, der trækker en EATON 6423-348 hydraulikpumpe med tilkoblet EATON 6433-001 hydraulikmotor. 20-liters hydraulikolietank og uafhængig Oesso elektrisk oliekøler. Olietryksmanometer. Udløbstragt med gummibelægning, 3 ekstra forlængerslidsker til aflæsning samt fjernbetjening af omdrejningsretning og -hastighed på blanderen.

Om Ejner Hessels traileraktiviteter

Salg og servicering af bl.a. Fruehauf-, Leci- og Cmt-trailere koncentreres på det store lastbilanlæg i Brande, hvor også salgskonsulent Jens Peter Carlsen holder til. Fokus på kundetilpassede løsninger inden for bl.a. gardin-, city- og tiptrailere samt tipkærrer til sand, grus, asfalt, korn- og foderstoffer og overføringsanhængere mm.

Læst i alt:

133 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger