Trailere

16. december 2019 - 01:43

App linkNu på Google Play

Krone og Reitan i tæt miljøvenligt samarbejde

Krone og Reitan i tæt miljøvenligt samarbejde

16. december 2019 - 01:43

Når Reitan Distribution, der er en del af Rema1000 koncernen, om kort tid modtager 15 nye køle/frysetrailere fra Krone i Padborg, kan transportchef Preben Lyng sætte flueben ved opgaven med at implementere de mest miljøvenlige køletrailere til transport af dagligvarer. Ved i stedet for diesel at anvende flydende CO2 som kølemiddel i koncernens over 100 køle/frysetrailere, spares årligt over 570.000 liter diesel. Dermed undgår man at udlede godt 1.500 tons CO2.

 

»Vi er en værdidreven virksomhed med klare værdier. Vi ønsker at levere logistik med holdninger. Når vi siger, vi er miljøbevidste, så er vi det. Det skal ingen være i tvivl om. Vi har gennem flere år målbevidst arbejdet sammen med både trailerleverandør og producent af køleanlæg for at finde en løsning, der sikrer en høj fødevaresikkerhed, reducerer vores miljøbelastning, og som giver os mulighed for en støjsvag natdistribution til vores Rema1000 butikker og øvrige samarbejdspartnere,«siger Preben Lyng.

 

Teknologi

 

Den CO2, som anvendes i trailerens køleanlæg, kommer fra opsamlingen af CO2, der udledes ved produktion af kunstgødning. Efterfølgende kondenseres CO2’en til en flydende væske, der får en temperatur på minus 60 graders Celsius. Når den sendes gennem køleanlægget, udløses en langt højere kølende effekt end ved traditionelle anlæg. De ønskede temperaturer opretholdes let i den isolerede køle/frysetraileres forskellige temperaturzoner. Indretningen af traileren muliggør derfor samtidig transport af både frost- og kølevarer. Kendetegnende ved en køle/frysetrailer, der benyttes til distribution er, at døren til traileren åbnes adskillige gange. Den store effekt fra anlægget sikrer, at de ønskede temperaturer hele tiden er til stede i traileren. Det giver en høj fødevaresikkerhed. Vedligeholdelsen af temperaturerne med CO2 køling sker støjfrit, da der hverken er dieselmotor eller kompressor i anlægget. Det er optimalt, når der skal leveres om natten eller de tidlige morgentimer.

Påfyldningen af CO2 sker enten på Reitans egne anlæg i Horsens og Vejle eller på et offentligt anlæg i Brøndby.

 

Reitan Distribution har truffet en strategisk beslutning om selv at have kontrol over sine trailere, mens selve distributionen foregår i et samarbejde med godt 40 selvstændige vognmænd med trækkende enheder, der alle overholder Euro 5 og Euro 6 standarden.

 

 

Flere projekter på vej

 

 

»Det kan godt være, at der er sat flueben ved CO2 projektet, men vi fortsætter ad den vej. Færdige bliver vi aldrig. For os er samspillet med både Krone og Thermo King, der har leveret køleanlægget, vigtigt. Hvordan kan traileren opbygges, så vores distribution bliver hurtig og effektiv? Vi har jo en fælles interesse i at levere optimale løsninger. Vi arbejder lige nu på flere projekter, hvor det at opsamle den energi, traileren udvikler undervejs, kan anvendes som energi til andre af trailernes funktioner. Når leverandører er lyttende og samarbejdsvillige, er vi også klar til at bruge ressourcer på projekter,«fastslår Preben Lyng.

Reitan Distribution forsyner Rema1000 butikkerne, 7Eleven, Q8, CircleK og fra årsskiftet BFI forretninger med tørvarer en til tre gange ugentligt. For køle- og frostvarer sker distributionen to til tre gange ugentlig, mens levering af frugt og grønt og andre produkter med kort holdbarhed til Rema1000 butikkerne sker som daglig natdistribution.

Læst i alt:

756 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger