Trailere

9. februar 2021 - 01:46

App linkNu på Google Play

Ny tysk udfordrer på det danske trailermarked

9. februar 2021 - 01:46

Rasmus Haargaard

Det er ikke hver dag, der kommer et nyt trailermærke til Danmark, men forleden leverede Schwarte Jansky sit første kundeeksemplar af en ny type gylletrailere, som den tyske fabrik har udviklet – baseret på opkøb af gennemprøvet dansk teknologi.

 

Schwarte Group har i årtier leveret tanktrailere til bl.a. gyllekørsel, og efter at have overtaget dele af aktiviteterne i det danske selskab FP Production i Grindsted i 2019 er den tyske producent nu også rustet til at levere opbygninger, der kan håndtere kravene længere nordpå.

 

Foreløbig er de første 10 trailere øremærket det danske marked sat i produktion, og heraf blev den første forleden leveret til vognmandsfirmaets Brdr. Frandsen i Padborg.

 

- De første to trailere står klar, og den ene er solgt. Vi har oplevet stor interesse, og nu er vi gang, siger Flemming Rosenberg Brandt, der er Schwarte Groups mand i Danmark.

Schwarte skal fremover levere gylletrailere til danske kunder – produceret i Rossleben i det østlige Tyskland, hvor Schwartes fabrik har integreret dansk teknologi købt hos FP Production.

 

FP-konceptet inkluderer kranarm, pumper og hydraulik til danske standarder.

 

- I Danmark har vi så også fordelen af den ekstra aksel, så man har 10 ton ekstra at lege med. Sådan en kran og to ekstra pumper vejer ca. 2 ton, så på en tysk trailer vil det tage forholdsmæssigt meget af volumen, konstaterer Flemming Rosenberg Brandt.

 

Schwarte har indgået samarbejdet med KLC i Kolding til at varetage service, reparationer og klargøring af Schwarte-trailere i Danmark. Trailerne skal som udgangspunkt leveres færdigopbyggede fra fabrik.

- Gylle er punkt et. Men Schwarte kan bygge alt, og vi kan se, at man godt kan levere noget til mælk, der kan være interessant i Danmark. Så der er tanker i gang, men i første omgang fokuserer vi på at få vores gylletrailere ud og rulle, siger Flemming Rosenberg Brandt.

 

Læs meget mere om de nye gylletrailere og ambitionerne for det danske marked i reportagen af den kommende udgave af Lastbil Magasinet.

Læst i alt:

4531 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke