Trailere

18. december 2018 - 02:15

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Pacton først med 32 tons XL-godkendt ’gardin’

18. december 2018 - 02:15

GP Transport i Rødkærsbro er den første transportvirksomhed i Danmark, der modtager en 4-akslet gardinsættevogn med 32 tons XL-godkendelse.

 

Gardinsættevognen af typen Pacton TBD 454 kører med op til 32 tons gods uden yderligere lastsikring - takket være XL-godkendelsen. Traileren er desuden udrustet med truckbeslag til transport af en medbringertruck.

 

Bigbags og paller

- Korsdal Trailer har skræddersyet vores nye gardinsættevogn præcist til vores behov, og det har bare fungeret perfekt. Vi kører meget med bigbags og paller med bl.a. træpiller, foderstoffer og gødning, og med 10-15 daglige lossesteder er det vigtigt, at vi kan komme hurtigt til godset med vores medbringertruck ude hos kunderne, fortæller vognmand Gert Poulsen.

 

Han tilføjer:

 - Ved 56 tons vogntogsvægt passer de 32 tons nyttelast f.eks. med 33 paller træpiller på hver 950 kg. Vi læsser kun ind og ud af venstre side, og med det smarte, to-delte hurtig-opluk på Pacton-traileren sparer vi meget tid i forhold til traditionelle lukkebeslag på gardinet og traditionel båndsurring af læsset.

For at opnå XL-godkendelse skal traileren have særlig forstærket forsmæk, gardiner og bagdøre.

 

- Pacton-traileren er, så vidt jeg ved, den eneste på markedet med XL-godkendelse til 32 tons. Konkurrenterne kan kun klare 27 tons, selv på 4-akslede trailere. Gert Poulsens nye trailer har fire flytbare sidestolper i hver side, og det er med til at give ekstra styrke, forklarer Henrik Korsdal, der er officiel importør af de hollandske Pacton-trailere i Danmark og Norge.

Innovative detaljer

Blandt de mest innovative detaljer på den højt-specificerede trailer er også Tridec’s mekaniske tvangsstyring af den bageste aksel, løft af den forreste aksel via en kontakt i førerhuset samt manuelt løft på de to midterste aksler på traileren, der kører på 4 stk. 9-tons BPW-aksler med tromlebremser. Samtlige lygter er af strømbesparende LED-type med lang levetid, og traileren er metalliseret inden lakering. Det gælder både fælge, chassis, kofanger samt opbygning, hvor sidstnævnte er lakeret i original Scania metalfarve.

Gert Poulsens nye Pacton-trailer er desuden udrustet med Beka Max centralsmøring af akslerne samt Danbox værktøjskasse bygget efter mål.

 

Roof Safety Airbag forhindrer is på taget

 

Og apropos den kommende vinterperiode har Gert Poulsen også valgt at få monteret det såkaldte Roof Safety Airbag-system, RSAB, der ved hjælp af en lang, oppustelig slange under presenningtaget holder det fri for is og sne ved parkering ved vintertide.

Inden parkering pustes Roof Safety Airbag’en op med lastbilens trykluftsystem og presser taget op i en spids, så vand og sne ikke samler sig på taget men løber af, inden det når at fryse fast. Dermed minimeres risikoen for, at der under kørslen falder isklumper af traileren til fare for andre trafikanter.

Ekstra surringsøjer

Selv om traileren er XL-godkendt, og godset derfor ikke nødvendigvis skal surres, har Gert Poulsen for en sikkerheds skyld specificeret den med 2,5 tons surringsøjer for hver 0,5 meter i kantskinnen i begge sider. Dermed er den altid klar til at køre andre typer gods, der kræver traditionel lastsikring med spændbånd.

 

Selv om Gert Poulsen har fået leveret en meget avanceret gardintrailer, får han ikke glæde af den til hverdag. Han har nemlig valgt at overlade den nye trailer til en undervognmand, der kører fast for ham, mens han selv kører videre med en ældre men velholdt 3-akslet gardintrailer.

 

- På trods af de mange avancerede løsninger kunne Henrik Korsdal levere den nye Pacton til en go’ pris. Samtidig er han lyttende, kundemindet og ordholdende, så lever den nye trailer op til mine høje forventninger, er det ikke usandsynligt, at han på et tidspunkt skal levere endnu en 4-akslet Pacton til os efter samme opskrift, slutter Gert Poulsen.

Læst i alt:

70 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger