Trailere

18. maj 2021 - 01:41

App linkNu på Google Play

Pilotprojekt minimerer modstanden

18. maj 2021 - 01:41

Fødevareproducenten Vion har i samarbejde med Mercedes-Benz, Schmitz Cargobull og det tyske firma Betterflow fået opbygget et vogntog med nye standarder for aerodynamik. Det skal være med til at indfri Vions målsætning om at reducere kødtransporternes CO2-udledning med otte procent.

 

Pilotprojektet involverer ud over de to kendte lastbil- og trailerfabrikker også firmaet Betterflow fra Aachen, som er specialiseret i udvikling af aerodynamisk design, og pilotprojektets vogntoget er det foreløbig første af formentlig flere.

 

Forrest kører en Mercedes-Benz Actros 1848 LS 4x2 af den nyeste generation med bl.a. MirrorCam og andre løsninger til at reducere vindmodstanden. Men på moderne vogntog er det ikke mindst mellemrummet mellem trækker og trailer, der er en udfordring i forhold til luftstrømmen. Mere end en tredjedel af den mekaniske energi bruges til at overvinde denne modstand alene under kørslen.

Tre ekstra komponenter

Betterflows ”aerodynamiske pakke” på køletraileren giver særlig mening til lange transporter. Formen på traileren er optimeret og har været igennem mere end 4 mio. testkilometer for at måle besparelserne under virkelige forhold. Desuden har firmaets ingeniører eftermonteret tre komponenter på traileren:

Ekstra paneler under bunden (LowFLOW)

En trailer-frontspoiler (HighFLOW)

Bagende-vinger (RearFLOW), som automatisk folder sig ud ved hastigheder over 60 km/t – og lukker sig igen ved lave hastigheder.

 

- Optimeringerne i luftmodstanden blev certificeret i 2019 efter test på Dekras testbane, og de kan derfor integreres i EU’s Vecto-program, som fastslår CO2-udledningen fra erhvervskøretøjer. Vores komponenter er typegodkendt og kan bruges over hele Europa, og de kan også eftermonteres som selvstændige enheder, forklarer Betterflows adm. direktør, Dirk Sieprath.

Læst i alt:

654 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger