3. september 2018 - 12:48

App linkNu på Google Play

Transport Øst fejrede 10 års jubilæum

3. september 2018 - 12:48

Solen fandt vej gennem skyerne i Ventrupparken i Greve, da borgmester Pernille Beckmann var med til fejre 10 års jubilæet for Sjællands største transportmesse Transport Øst 2018 lørdag den 1. september. Traditionen tro åbnede hun messen med en tale. Bagefter gik hun sammen med Greves erhvervs- og turistchef en rundtur på udstillingen og fik en snak med både udstillere og besøgende, der i anledning af jubilæet kunne nyde lastbiler, kraner og levende musik. Her lyttede hun til, hvad Greve Kommune kan gøre for at understøtte, at branchen oplever, at det fortsat er attraktivt at drive forretning i kommunen.

 

Det skriver Greve Kommune i en pressemeddelelse.

 

Transportmessens hidtil største kran med flag knejsede kækt over messens 54 udstillere, da Pernille Beckmann for femte gang bød velkommen til transport- og logistikbranchens traditionsrige fagmesse for vognmænd og chauffører, som igen i år blev afviklet på Mercedes-Benz grund. Hun fortalte i talen, at hun var glad for at være med til at fejre transportmessens 10-års fødselsdag i Greve. Hun gav udtryk for, at hun håbede på, at kommunen kunne fortsætte samarbejdet med Danske Transport Medier, der står bag messen, idet transport- og logistikbranchen er et stort og vigtigt erhverv i Greve Kommune.

»Vi er glade for, at vi kan komme ud til jer på transportmessen og være med til at fejre jer. Vi er i Greve omdrejningspunktet for mange transport- og logistikvirksomheder, der har glæde af at ligge her hos os tæt på motorvejen og København. Det glæder mig, at det går godt for branchen, og at nye virksomheder kommer til i det distributionscenter, der ved at blive bygget her i Greve. Derfor håber vi at kunne fortsætte det gode samarbejde med jer om at mødes her på fagmessen,« sagde Pernille.

 

Logistikkompagniet havde to nye produkter med

 

Da borgmesteren gik en rundtur på den tætpakkede messe, mødte hun mange kendte ansigter. En af gengangerne var Carsten Moberg fra Logistikkompagniet, der deltog i messen sidste år som besøgende. I år havde han for første gang lejet en stand for at promovere to nye tilbud til branchen.

 

»Logistikkompagniet prøver at følge med udviklingen i markedet ved at skabe interessante nyheder til transport- og logistikbranchen. Derfor står vi her i dag med en stand på messen. Vi er her for at præsentere vores nye tilbud om chaufførudleje og nye logistikakademi til lagermedarbejdere, som ønsker at tage en nem onlineuddannelse. Vi talte med borgmesteren om vores sociale profil og om, hvordan vi bedst kan hjælpe kommunerne med at få borgere på kanten af arbejdsmarkedet i job. Messen er godt besøgt, og vi mærker en interesse for vores produkter. Så der bliver en del at følge op på efter weekenden,« sagde Carsten Moberg.

 

ErhvervsAkademi Sjælland med for anden gang

 

Borgmesteren fik også lejlighed til at kigge forbi ErhvervsAkademi Sjællands stand. Her fortalte uddannelseskonsulent Else Kähler om, at det fra den 1. august 2018 er blevet muligt at søge om tilskud til efteruddannelse fra Omstillingsfonden.

 

»Der er kommet nye muligheder for at få gratis efteruddannelse for faglærte og ufaglærte inden for international transport og logistik. Uddannelsen kan tages i ErhvervsCentret, og det er vi her for at fortælle om. Det går rigtig godt. Det er førstedagen, vejret er godt, og folk er glade. Vores budskab er, at faglærte og ufaglærte årligt kan få 10.000 kr. i tilskud til efteruddannelse gennem fire år. Det er der stor interesse for at høre mere om her på messen, og vores flyers er gået som varmt brød. Vi har snart ikke flere tilbage her efter et par timer på messen, fortalte Else Kähler.

 

Kæmpe ny lastbilkran

 

En af nyhederne på transportmessen var udstillingen af en såkaldt ’Effer kran størrelse 265 TM’ med en rækkevidde lodret på 60 meter. Kranen er Grevevirksomheden Maximus Kran- og Specialtransports største investering nogen sinde. Den kom på gaden og havde sin første hejseopgave i København i juli i år. Den er velegnet til at udføre vinduesmontage og hejse blandt andet kviste og stål til renovering af høje bygninger i hovedstadsområdet, hvor husene er høje og står tæt, fordi pladsen er trang, fortalte Pia B. Olsen fra gazellevirksomheden Maximus Kran- og Specialtransport:

»Vi er stolte af at ligge med vores virksomhed i Greve. Vi kan mærke, at det er en by i fuld udvikling inden for bygge- og anlægsbranchen og transportbranchen. Vi deltager på messen, fordi vi vil vise vores store nye lastbilkran frem, der er vores hidtil største investering. Vi er her også for at hygge os med vores samarbejdspartnere og kunder og møde nye. Vi har travlt med mange hejseopgaver typisk i København, hvor der nu bygges opad. På messen kan vi snakke med de andre aktører i branchen om, hvordan vi kan samarbejde om at løse de forskellige opgaver,« fortæller Pia.

Hun tilføjer, at det særlige ved den udstillede kran er dens rækkevidde på 56 meter vandret og 60 meter lodret.

 

»Vores nye lastbilkran mangler absolut ikke noget og har kostet os dyrt, fordi vi ikke går på kompromis med vores materiel. Så vi kan med den her hejsekran give kranføreren de bedste faciliteter. Prisen ligger på den gode side af 7 millioner,« afslører Pia med et smil.

Transportmessen sætter Greve på landkortet som et hot spot for transport- og logistikbranchen Greves erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed glæder sig over, at messen er blevet en fast tradition, der styrker relationerne mellem kommunen og aktørerne i transport- og logistikbranchen og virksomhederne imellem.

»Det glæder mig, at Sjællands største transportmesse er velbesøgt med ca. 5.000 besøgende her i Greve og har udviklet sig til at være et af årets absolutte højdepunkter, hvor branchens aktører mødes uformelt. Vi er som kommune glad for at kunne være en aktiv medspiller i messen, da det bidrager til at cementere Greves position som transport- og logistikbranchens hjemsted,« udtalte Tina Charlotte Koeffoed og tilføjede:

 

»Som kommune vil vi gerne være synlig på messen og have en uformel dialog med aktørerne, da transport- og logistikbranchen er et vigtigt erhverv for os – for os er det helt naturligt at være med til at bidrage til at styrke branchens positive udvikling fremover.«

Læst i alt:

528 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger