11. oktober 2021 - 01:45

App linkNu på Google Play

Transportfirmaer på charmeoffensiv over for de unge

Transportfirmaer på charmeoffensiv over for de unge

(Foto: ITD)

11. oktober 2021 - 01:45

12. oktober slår 15 virksomheder inden for transportbranchen i Aabenraa Kommune dørene op for eleverne i 10. klasse. Målet er at vise eleverne, at transportbranchen tilbyder en spændende fremtid med gode muligheder for de unge.

 

Hvis pensionsalderen fortsætter med at stige, er det ikke usandsynligt, at kalenderen skal vise 2077, før de unge kan læne sig tilbage i en pensionisttilværelse. Og netop derfor bør flere unge overveje at søge ind i transportsektoren, mener Jesper Schimann Hansen fra Padborg Transportcenter, som er en af arrangørerne bag ugen:

 

- Branchen har rigtig gode rammer og muligheder for udvikling. Både i kraft af den udvikling, som kommer i takt med implementeringen af teknologi og automatisering, og den menneskelige udvikling med efter- og videreuddannelse. Hvis man skal gå glad på arbejde i 30-40 år, er det ikke usandsynligt, at man får lyst til at prøve kræfter med nye udfordringer, og det er vi rigtig gode til inden for transportbranchen, siger Jesper Schimann Hansen.

Indblik giver interesse

Mange forbinder udelukkende branchen med chauffører og lagermedarbejdere, men den spænder langt bredere end det. Mekanikere, designere, speditører, sælgere og økonomimedarbejdere samt mange andre uddannelser og kompetencer er også en del af hverdagen.

 

Derudover undervurderer mange, hvad det kræver at navigere en 18 tons tung maskine på plads til af- og pålæsning eller betjene IT-systemerne på et lager og få flowet til at fungere optimalt, kræver sine kompetencer.

 

Det er blandt andet derfor, at virksomhederne nu åbner dørene, så de unge selv kan se, hvilke muligheder der er. Og den strategi bærer frugt. En af de virksomheder, som står klar den 12. oktober, er DTK, som blandt andet søger elever inden for spedition, lager, logistik og økonomi.

- Vi har været med de seneste 5-6 år, og det har både ført til flere henvendelser og mindst én elev er blevet ansat direkte på baggrund af vores deltagelse, siger speditionschef Henrik Weidemann fra DTK.

 

Der går dog et par år fra 10.-klasseseleverne møder virksomhederne, til de er klar til at søge en elevplads, og det gør det svært at måle direkte på resultatet af indsatsen, men Henrik Weidemann er overbevist om, at det er indsatsen værd:

 

- For os gælder det om at lave reklame for branchen for de unge mennesker, inden de lægger andre planer. Derfor er Aabenraa 10. også den helt rigtige målgruppe for os at arbejde med.

Transportsektoren og de forsyningsvirksomheder, der lever af at levere services til branchen, er den største gruppe af virksomheder i Aabenraa Kommune og dækker over 660 arbejdspladser og mere end 3.800 stillinger i kommunen. Derfor er det også helt naturligt for Business Aabenraa at støtte op om projektet.

 

- Transportbranchen udgør en nøglefunktion i hele samfundet. Det er svært at pege på ret mange virksomheder og organisationer, som kan fungere uden transportsektoren fungerer. Det kan vi blandt andet se lige nu på virksomhederne i England, hvor manglen på chauffører truer med at sætte samfundet i stå, siger Helle Malene Kjølsen Olsen, direktør for Business Aabenraa.

 

TransportUgen bliver arrangeret i et samarbejdet mellem Business Aabenraa, Padborg Transportcenter, IBC EUC Syd, ITD og Aabenraas 10. klasse og støttes desuden økonomisk af FDE Fonden.

Læst i alt:

571 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger