23. september 2019 - 21:12

App linkNu på Google Play

Transportminister kæmper for Vejpakken i EU

Transportminister kæmper for Vejpakken i EU

23. september 2019 - 21:12

Transportminister Benny Engelbrecht er rejst til Bruxelles for at mødes med transportkommissæren samt danske og udenlandske medlemmer af Europa-Parlamentet 23. og 24. september. Ministeren vil efter eget udsagn lægge pres på EU-systemet for, at der nås en endelig aftale om Vejpakken, som modvirker social dumping i vejtransportsektoren.

 

Før Vejpakken kan vedtages endeligt, skal EU-institutionerne mødes ved forhandlingsbordet. Tidligere har både Rådet og Parlamentet lagt sig fast på deres holdning, og nu venter vanskelige forhandlinger, som forventes at starte op i løbet af efteråret.

 

»Vi har set alt for mange eksempler på social dumping i vejtransportbranchen. Vejpakken er på mange måder løsningen på flere af dårligdommene. Det skal være slut med ulige konkurrence på løn, nomadechauffører, omgåelse af cabotage-reglerne og postkasseselskaber. Jeg er derfor i Bruxelles for at sikre, at de danske holdninger bliver hørt,« siger transportminister Benny Engelbrecht.

Med sit besøg i den belgiske hovedstad følger transportministeren op på det seneste møde i Vejtransportalliancen om Vejpakken, der blev holdt i København i slutningen af august med Danmark som vært. Ministeren fik desuden lejlighed til at løfte flere af de danske prioriteter i Vejpakken over for sine ministerkollegaer, da der i fredags var Rådsmøde med transport og klima på programmet.

 

»Da vi har at gøre med en branche, som er enormt konkurrenceudsat og i sin natur er grænseoverskridende, har vi brug for et sæt fælleseuropæiske spilleregler. Og det er vigtigt, at de vedtages snarest muligt. Derfor gør jeg nu, hvad jeg kan for at fremme en endelig aftale med en klar styrkelse af de sociale bestemmelser,« siger Benny Engelbrecht.

Danmark var i januar 2017 med til at stifte Vejtransportalliancen, der har et fælles mål for den europæiske vejtransportsektor. Alliancen består af medlemslandene Belgien, Danmark, Frankrig, Grækenland, Italien, Luxembourg, Sverige, Tyskland og Østrig samt Holland, der deltager som observatør. Derudover er EØS-landene Norge og Schweiz medlemmer af alliancen.

Læst i alt:

525 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger