15. november 2019 - 01:46

App linkNu på Google Play

Transportordfører: Jeg vil meget gerne ud og se chaufførernes virkelighed

Transportordfører: Jeg vil meget gerne ud og se chaufførernes virkelighed

15. november 2019 - 01:46

En venlig invitation fra en lastbilchauffør bliver taget åbent og varmt imod hos den konservative transportordfører Niels Flemming Hansen.

 

Efter en artikel på lastbilmagasinet.dk, hvor Niels Flemming Hansen gav udtryk for forståelse for de bødeforhøjelser for sikkerhedskritiske fejl og mangler på tunge køretøjer, der træder i kraft 1. januar 2020, valgte chauffør Klaus Andersen fra Bjert at invitere transportordføreren med i førerhuset for at se, hvilke problemer chauffører står over for hver dag.

 

»Og jeg vil da også gerne tage lønsedler med, så du kan se, hvad en chauffør tjener, når han arbejder 50 timer om ugen. Så kan du jo se med egne øjne, at der ikke er meget at betale store bøder med,« skrev Klaus Andersen i sin kommentar til Niels Flemming Hansen.

Og det skal sættes i stand hurtigst muligt, hvis det står til Niels Flemming Hansen, der allerede har bedt sin sekretær få sat gang i en aftale.

 

»Jeg blev da lidt ked af det, da jeg så, at det havde skabt sådan et røre. For jeg mener faktisk, at en bøde på 5.000 kroner til en chauffør for førstegangstilfælde er meget højt. Vi skal passe på, at vi ikke rammer chaufførerne. Man kunne i stedet lave en eskalering af bøderne, så man starter på et lavere bødeniveau, som så bliver højere ved gentagelsestilfælde,« forklarer Niels Flemming Hansen.

 

Han mener, at vejen frem er øget kontrol. Han har blandt andet hørt fra en chauffør, at når man kører lastbil i Tyskland, bliver man oftere standset og kontrolleret, end det er tilfældet i Danmark.

»Det kunne jeg godt tænke mig, var det samme i Danmark. Øget kontrol vil betyde, kvaliteten af trailerne på vejen bliver bedre. Det vil kræve en øget indsats fra politiets side, og det vil kræve flere betjente dedikeret til den opgave,« lyder det fra Niels Flemming Hansen, der snart vil være at finde i et førerhus derude på vejen, så han kan få et bedre indblik i, hvordan chaufførens virkelighed ser ud.

Læst i alt:

1022 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger