5. oktober 2018 - 13:02

App linkNu på Google Play

Tunge køretøjer kontrolleret i stor aktion

5. oktober 2018 - 13:02

Tungvognscenter Syd gennemførte onsdag og torsdag i denne uge multikontrol af tunge køretøjer på både den fynske og østjyske motorvej.

 

Køretøjerne blev onsdag og torsdag vinket ind til kontrol på motorvejen omkring rastepladserne Kildebjerg på Fyn og Ejer Bavnehøj ved Horsens.

 

Tungvognscenter Syd fra Sydøstjyllands Politi stod for kontrollerne i samarbejde Færdsels-, Fødevare- Trafik- og Skattestyrelsen samt det Veterinære Rejsehold. I alt deltog op mod 80 mand i kontrolarbejdet.

 

»Når vi foretager en stor multikontrol som denne i samarbejde med andre myndigheder, får vi en unik mulighed for at tjekke de tunge køretøjer for mange andre ulovligheder end trafikfarlige forhold,« siger politikommissær Stig Simonsen, leder af Tungvognscenter Syd.

 

Der blev blandt andet kontrolleret for overholdelse af regler om køre-hviletid, dyretransporter, transport af tungt gods og spiritus- og narkopåvirkning. Kontrollen havde derudover særligt fokus på ulovlig cabotagekørsel samt uopmærksomhed og manglende udsyn fra førerhuset.

Den foreløbige opgørelse af politiets kontroller viser, at der over de to dage blev standset 187 køretøjer, hvoraf 113 køretøjer var udenlandske. Af de standsede køretøjer var der sager på 35 køretøjer, heraf 9 udenlandske køretøjer. I alt blev der rejst 96 sigtelser, hvoraf de 32 var mod udenlandske chauffører og vognmænd.

 

»Heldigvis mødte vi over de to dage ingen overtrædelser i forhold til cabotagekørsel, men til gengæld sjusker nogle chauffører stadig med det frie udsyn fra førerhuset, hvilket der blev skredet ind overfor i flere tilfælde,« siger Stig Simonsen.

 

Ved kontrollen onsdag viste en nærmere kontrol af en dansk lastbil, at det pågældende firma var oprettet under anvendelse af falske dokumenter, og lastbilen blev derfor beslaglagt på stedet. Som udløber af denne sag blev endnu en lastbil fra samme firma beslaglagt onsdag aften. Disse sager efterforskes nu nærmere i forhold til eventuelle flere overtrædelser af straffeloven.

En dansk chauffør blev sigtet for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, og i førerhuset hos den påvirkede chauffør fandt en af politiets narkohunde cirka tre gram hash, som chaufføren blev sigtet for.

 

Torsdag aften på Ejer Bavnehøj blev en polsk lastbil i forbindelse med kontrollen fundet manipuleret med manglende køre-hviletidsoptegnelser til følge. Lastbilen blev på stedet tilbageholdt og vil først blive frigivet, når en sikkerhedsstillelse er betalt. Den Polske chauffør erkendte de faktiske forhold under politikontrollen.

 

En foreløbig opgørelse af kontrollen viser overtrædelser på følgende områder:

 

Fejl og mangler

Dimensioner (længde, højde bredde)

Lovgivningen vedrørende farligt gods

Godslov

Fejl vedrørende kontrolapparat

Manglende Kvalifikationsbevis

Overtrædelser af køre-hviletid

Manipulation

Lov om euforiserende stoffer

Modulvogntog (manglende tilladelse)

Regler om Særtransport

Manglende vejbenyttelse

11 lastbiler indkaldt til syn

3 kørselsforbud heraf en lastbil og to sættevogne

Læst i alt:

8781 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger