27. maj 2021 - 14:48

App linkNu på Google Play

Tungvognskontrol afslørede flere alvorlige fejl og mangler

Tungvognskontrol afslørede flere alvorlige fejl og mangler

27. maj 2021 - 14:48

Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi var talstærkt repræsenteret ved kontrollen på Skandinavisk Transportcenter i Køge i går, onsdag 26. maj. I alt deltog 13 politifolk fra Tungvognscenter Øst, som sammen med flere andre myndigheder skulle kontrollere lastbiler og varebiler.

 

Blandt deltagerne var også Skattestyrelsen, Nationalt Færdselscenter ved Rigspolitiet, Arbejdstilsynet, Miljøstyrelsen, Fødevarestyrelsen, Færdselsstyrelsen og Militærpolitiet.

 

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

 

55 lastbiler og fire varebiler blev trukket ind til kontrol, hvoraf 20 af lastbilerne var udenlandske.

Flere alvorlige fejl


For politiet kom der flere sager, som nu skal efterforskes og færdiggøres. Heriblandt var der så alvorlige fejl og mangler, at nummerpladerne måtte inddrages. Der var desuden overtrædelser fra tungvogne, der kørte med farligt gods, og nogle lastbiler havde problemer med at overholde køre-hviletiden, fortæller politikommissær Henrik Fobian, der er leder af Tungvognscenter Øst.

 

- Flere af sagerne var så alvorlige, at lastbilerne ikke kunne køre videre fra transportcentret. Vi måtte også inddrage nummerpladerne på to sættevogne, efter de var afprøvet på politiets bremseprøvestand. Det viste sig blandt andet, at den ene kun havde en samlet bremseprøveværdi på 22%, som desværre er langt under den tilladte værdi, og som kan betyde alvorlige uheld, når lastbilen ikke kan bremse godt nok, siger Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Læst i alt:

1877 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger