11. december 2018 - 01:45

App linkNu på Google Play

Udbuddet af industrilokaler falder fortsat

11. december 2018 - 01:45

Det økonomiske opsving har givet så stor efterspørgsel, at der ikke har været udbudt færre lager- og produktionsbygninger siden 2008. Samtidig tordner lejepriserne opad, viser tal fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.

 

Flere landsdele har mangel på erhvervslokaler. Udbuddet af lagerbygninger, logistikejendomme og fabrikshaller fortsætter med at falde i takt med den stigende beskæftigelse og fremgang for erhvervslivet i kølvandet på opsvinget. Det viser tallene i det kvartårlige Ejendomstorvet Markedsindeks over udbudte erhvervslokaler, udgivet af Dansk Ejendomsmæglerforening i samarbejde med erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk og Ejendomsforeningen Danmark, som repræsenterer ejere, udlejere og administratorer af ejendomme.

 

»Udbuddet af industrilokaler bliver ved med at falde og er nu nede på 1,9 procent. Vi skal tilbage til midten af 2008 for at finde lavere tal. Der har ikke været bygget særligt meget under finanskrisen og i årene lige efter, og med det begrænsede udbud og stor efterspørgsel efter kvadratmeter stiger lejeniveauerne kraftigt. På landsplan ligger lejepriserne på lokaler udbudt via Ejendomstorvet.dk 12 procent højere end for et år siden og næsten 27 procent højere end for fem år siden,« siger Mikael Hartmann, bestyrelsesmedlem i Dansk Ejendomsmæglerforening og formand for Erhvervsudvalget.

Opgjort på landsdele er udbuddet af ledige lokaler lavest i Nordjylland med 1,3 procent, på Fyn samt på Vest- og Sydsjælland med 1,8 procent og i Vestjylland med 1,9 procent. En del af de udbudte industrilokaler har flere årtier på bagen og lever derfor sjældent op til nutidens krav om fx at have læsseramper, høj loftshøjde og plads til store lastvognstog. Men efterhånden bliver også ældre ejendomme udlejet, nogle gange med tilpasning af bygningerne.

 

I øjeblikket er der udbudt lidt over 1.700 lejemål og industriejendomme til salg på Ejendomstorvet.dk. Lejeniveauerne ligger typisk på 525-600 kroner per kvadratmeter tæt på hovedstaden og omkring 300 kroner per kvadratmeter i Vestdanmark samt på Vest- og Sydsjælland inklusive Lolland-Falster. Hele landet har knap 103 millioner kvadratmeter lager-, logistik- og industribygninger. Omkring 70 procent ligger Vest for Storebælt med flest kvadratmeter i Sydjylland (19,4 mio.) og Østjylland (16,1 mio.) samt Nordjylland og Vestjylland (begge cirka 13 mio.).

Læst i alt:

487 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger