15. juni 2017 - 01:43

App linkNu på Google Play

Udbygning af motorvej er begyndt

15. juni 2017 - 01:43

Af Redaktionen |

Det indledende arbejde med udbygningen af motorvejen mellem Skanderborg Syd og Aarhus Syd gik i gang tirsdag 13. juni.

 

Nødsporene på strækningen skal forstærkes, og arbejdet, der begynder nu, er dermed forberedelse til selve udbygningsprojektet, som først for alvor starter i 2018.

 

Når de nye spor bygges i 2018, skal trafikken lægges om, så den kører i nødsporene. Og det kan de ikke holde til, forklarer projektleder Robin Højen Madsen fra Vejdirektoratet: 

 

»Nødsporene på strækningen er ikke bygget til tung trafik. Asfalttykkelsen svarer stort set til en cykelsti, og den vil simpelthen blive kørt i stykker, hvis der kører biler og lastbiler derude i en periode. Derfor skal de forstærkes nu,« siger han.

Det mest omfattende arbejde bliver udført som aften- og natarbejde for at begrænse konsekvenserne for trafikken. Her vil højre spor på motorvejen blive spærret, og hastigheden på motorvejen reduceres til 80 km/t.

 Arbejdsperioden er hver aften og nat fra klokken 19 til klokken 06. Det bliver ikke nødvendigt at spærre hverken til- eller frakørsler under arbejdet, og der arbejdes ikke i weekender.

 

I næste uge begynder arbejdet i den anden side af motorvejen. Her begynder arbejdet ved Rasteplads Fulgsang V og bevæger sig sydover.  Hele strækningen syd for Skanderborg og frem til Fuglsang-rastepladserne bliver færdig til 1. august. Resten af motorvejen får derefter forstærket nødsporene.

 

Robin Højen Madsen forventer, at arbejdet vil medføre kødannelser:

»Vi har forsøgt at planlægge arbejdet, så det generer trafikken mindst muligt. Det er derfor en stor del af det ligger aften- og nat. Men det er en meget trafikeret motorvej, så vi kan ikke undgå kø, desværre,« siger han.

 

Vejdirektoratet forventer, at arbejdet med at forstærke nødsporene vil være afsluttet i slutningen af august. 

 

Arbejdet med selve udbygningen af strækningen mellem Skanderborg Syd og Aarhus Syd forventer Vejdirektoratet begynder i efteråret og varer frem til udgangen af 2019. Strækningen er omkring 15 kilometer lang.

Læst i alt:

932 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk