1. oktober 2018 - 10:37

App linkNu på Google Play

Udbygning færdig - i denne omgang

1. oktober 2018 - 10:37

I disse dage gøres de sidste arbejder på Østjyske Motorvej færdige. I sidste uge blev motorvejen åbnet i tre spor i nordgående retning, og nu følger åbning af tre spor i sydlig retning.  

 

Derefter pakker vejarbejderne så småt sammen, maskinerne køres væk og skiltene langs strækningen fjernes. Vejdirektoratets udbygning er slut for nu og fra tirsdag den 2. oktober er der seks spor på Østjyske Motorvej mellem Skanderborg S og Aarhus S.

 

»Vi forventer, at det bliver meget nemmere at være trafikant på Østjyske Motorvej. I nordgående retning har vi oplevet en markant forbedring ved at tage det tredje spor i brug. Trafikanterne kommer hurtigere frem og oplever ikke myldretidskørslen på samme måde som før. Det er en fornøjelse at køre på strækningen nu, hvor der er plads til den trafikmængde, der reelt er på E45,« siger projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen.

Udbygningen af den jyske rygrad fra fire til seks spor gik i gang i januar, og vores entreprenør, Arkil, har de seneste måneder arbejdet på højtryk med at færdiggøre udbygningen af E45 mellem Skanderborg S og Aarhus S for at øge fremkommeligheden på den vigtige nord-syd transportkorridor. Nu er entreprenøren klar til at aflevere det ekstra spor til trafikanterne.

 

»Takket være en ekstraordinær indsats fra alle involverede parter – entreprenører, underentreprenører og bygherren – er det lykkedes at komme i mål på rekordtid med et komprimeret og logistisk udfordrende projekt. Det har været en stor tilfredsstillelse at udføre et projekt, der er til gavn for infrastrukturudfordringerne i det østlige Jylland,« siger projektchef i Arkil, Bo Nielsen.  

 

Hastigheden bliver 130 km/t på strækningen.

 

På lånt tid

 

Strækningen er dog ikke helt færdig. Motorvejen mangler det øverste slidlag, og det vil blive lagt, når asfaltsæsonen starter igen i foråret 2019.

 

»Det er på lånt tid, at trafikanterne har de ekstra spor. Vi kommer tilbage med arbejder på motorvejen for at øge kørekomforten med et godt slidlag. Indtil videre kan trafikanterne dog nyde den ekstra plads på strækningen,« slutter Robin Højen Madsen.

 

Slidlaget på strækningen lægges i 2019.

Læst i alt:

788 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger