Uddannelse

6. november 2018 - 02:30

App linkNu på Google Play

Vognmanden

AMU: Afsluttende prøver kører ud fra nytår

6. november 2018 - 02:30

Fra den 1. januar 2019 vil de første prøver i AMU være klar inden for transportområdet, og i løbet af næste år skal alle AMU-kurser som udgangspunkt afsluttes med en prøve.

Det oplyser TUR, Transporterhvervets Uddannelser.

 

I efteråret 2017 indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en trepartsaftale om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse. Aftalen skal styrke aktiviteten på offentligt udbudt voksen-, efter- og videreuddannelse.

 

Øget fleksibilitet

Et af hovedelementerne i aftalen er et mere professionelt AMU med øget fleksibilitet og afprøvning af læring gennem test. Som et led heri indføres der i løbet af 2019 afsluttende prøver på offentligt udbudte AMU-kurser, som skal gøre det lettere for AMU-deltagerne at dokumentere deres kompetencer.

 

Prøverne på AMU-området udarbejdes af efteruddannelsesudvalgene i løbet af 2018 og frem til udgangen af 2019. Fra begyndelsen af 2019 skal der afholdes prøve, hvis prøven findes, når uddannelsen starter.

TUR klar med nye prøver

TUR er allerede i fuld gang med udviklingen af prøver, som fra 1. januar 2019 vil være klar til aflæggelse som digitale prøver.

 

- Vi har igangsat et større udviklingsarbejde omkring prøver i AMU på transportområdet. Opgaven løses i samarbejde med skoler og andre relevante samarbejdspartnere, og vi kan derfor godt varsle, at det fra TUR’s side vil være en topprioritet at sikre, at der vil være prøver klar for skolerne fra 1. januar 2019, siger Hans Kjeldgaard Christiansen, sekretariatschef i TUR.

Tungt belagt

Transportområdet er i forvejen tungt belagt med krav om afprøvning inden for certifikatområder, så derfor er afprøvning ikke nyt for hverken branchen eller skolerne.

 

- Vi forventer, at udrulningen af test i AMU vil foregå helt i tråd med det, man kender i dag, og at det vil være underbygget af et tæt samarbejde med skolerne, siger Hans Kjeldgaard Christiansen.

 

TUR oplyser via nyhedsbrev

- Efterhånden som arbejdet skrider frem, vil vi naturligvis sørge for at holde skolerne informeret, så de kan være forberedte på, hvilke kurser der vil få tilknyttet prøver og hvornår. Det vil vi gøre via vores nyhedsbreve og selvfølgelig også på vores dialogmøder med AMU-skolerne, som afholdes løbende, tilføjer Hans Kjeldgaard Christiansen.

Fra 1. januar 2020 skal der som udgangspunkt være udviklet prøver til alle nye uddannelser, alle delmål og enkeltfag samt på eksisterende uddannelser og enkeltfag, der har en aktivitet på 0,5 årselev.

Læst i alt:

22 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger