Uddannelse

26. februar 2019 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

ATL: Flere unge ind i lastbilerne

26. februar 2019 - 02:40

Ved udgangen af 2018 var 533 unge i gang med at tage en erhvervsuddannelse som lastbilchauffør. Det er 16 flere end ved udgangen af 2017. Det viser, at den meget store indsats, som branchen gør for at tiltrække de unge, er begyndt at virke, melder ATL.

 

Det er andet år i træk, at antallet af uddannelsesaftaler under EUD stiger. I 2017 blev der indgået 21 flere aftaler end i 2016, og sidste år steg antallet med yderligere 16 aftaler, viser en opgørelse fra Transporterhvervets Uddannelser (TUR).

Udviklingen vendt

- Det har taget tid at få vendt udviklingen, men nu går det den rigtige vej, og det er en rigtig god nyhed for vores branche. Mange ældre chauffører vil gå på pension i de kommende år, og der er udsigt til en alvorlig mangel på medarbejdere, hvis ikke vi får de unge ind i branchen, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

 

I de senere år er der blevet arbejdet hårdt for at få flere unge til at overveje et job bag rattet på en lastbil. Job i transport kampagnen besøger skoler over hele landet, ATL har oprettet en lærerpladsgaranti, og mange virksomheder gør en ekstra indsats for at tiltrække lærlinge. Senest har ATL indstiftet Transportens Lærlingepris for at hylde de dygtige unge chauffører, mekanikere eller terminalmedarbejdere.

Nødvendig og hård kamp

- Der er ingen anden branche, som gør så stort et arbejde for at tiltrække de unge, som vi gør i transportbranchen. Men det er også nødvendigt. Der er en hård kamp om de unges opmærksomhed, og de har mange valgmuligheder, siger Lars William Wesch.

Læst i alt:

17 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger