Uddannelse

30. januar 2018 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

ATL garanterer en læreplads

30. januar 2018 - 02:45

Unge, der drømmer om at blive lastbilchauffører, garanteres nu en læreplads.

ATL – Transportens Arbejdsgivere garanterer således, at alle, der tager grundforløb som chauffør på en erhvervsskole, får en læreplads på en virksomhed. Eneste krav er, at de unge skal være aktivt søgende efter en læreplads, og at de er parat til at flytte efter arbejde.

 

Alvorlig situation

Lige nu har mange vognmandsvirksomheder brug for flere chauffører for at kunne håndtere de ekstra opgaver, der strømmer ind på grund af den stigende aktivitet i samfundet. Samtidig kan vognmændene kigge på de nuværende chauffører og konstatere, at en stor del af dem er over 60 år. Inden for få år går disse chauffører på pension.

- Det er en alvorlig situation, som vi er tvunget til at gøre noget ved. Vi har i et par år kørt en kampagne for at få unge til at blive interesseret i jobbet som chauffør. Nu tager vi endnu et skridt og garanterer de unge en læreplads, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

 

Beredskab

Vejgodsområdets lærepladsgaranti rulles ud i den kommende tid. Der blive etableret et beredskab, der træder til, når der er brug for at skabe kontakt mellem virksomhederne og de kommende lærlinge.

 

Garantien træder i kraft, hvis eleven, der er ved at tage chaufføruddannelsens grundforløb, ikke selv har fundet en læreplads en måned før, han eller hun skal i praktik. Sekretariatet kontakter i første omgang de medlemmer af DI/ATL, som er godkendte til at tage lærlinge. Men ATL forsøger at få hele branchen med.

 

- Vi vil tage kontakt til den anden arbejdsgiverorganisation DTL-A i håb om, at vi kan etablere et samarbejde. Manglen på medarbejdere er hele branchens problem, siger Lars William Wesch.

Krav før garanti

Hvis lærepladsgarantien skal udløses, skal eleverne opfylde nogle krav. De skal have været aktivt søgende efter en læreplads. Eleven skal være motiveret, vise interesse for faget og kunne svare på spørgsmålet ”Hvorfor vil du gerne være godschauffør? ”. Endelig skal eleven være geografisk mobil.

 

- Vi vil tilstræbe at finde lærepladser, der ligger maksimalt en time væk fra elevens hjem. Men eleven skal være villig til længere rejsetid, hvis det er nødvendigt. Vi vil i hvert enkelt tilfælde afklare med eleven, om vedkommende er parat til at flytte for den rigtige læreplads, siger Lars William Wesch.

Fakta garanti

Unge, med bestået første del af grunduddannelsen til chauffør, garanteres læreplads.

Det er dog en betingelse, at den unge selv aktivt søger efter læreplads. Eleven skal være motiveret til at blive godschauffør og parat til at flytte for at få et arbejde.

 

ATL etablerer, evt. i samarbejde med andre partnere, et beredskab, der træder i kraft, når der er brug for at skabe forbindelse mellem unge og virksomhederne.

 

ATL kontakter i første omgang 327 medlemmer af foreningen, der er godkendt til at tage lærlinge.

 

ATL kontakter arbejdsgiverforeningen DTL-A i håb om, at lære-pladsgarantien kommer til at omfatte alle organiserede vognmandsvirksomheder i Danmark.

Læst i alt:

13 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger