Uddannelse

27. februar 2018 - 02:20

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Dekra: Flere kvinder bag rattet

27. februar 2018 - 02:20

De er i klart mindretal, men måske er der en større ændring på vej.

Hos Dekra Danmark, der hvert år uddanner op mod 40.000 chauffører, tog 25 procent flere kvinder i 2017 kørekort til lastbil i forhold til året før.

 

Blot én procent af de nyuddannede godschauffører i Danmark er således kvinder, ifølge Transporterhvervets Uddannelser, Kvindernes andel er større inden for bus og befordring af bevægelseshæmmede, eksempelvis hos flextrafik.

 

Interessant perspektiv

- Kvindernes andel er stadig lav, men kan vi fastholde stigningen og få endnu flere kvinder bag rattet på landevejen i de kommende år, har det interessante perspektiver for udviklingen i transportbranchen. Kvinder udgør en uudnyttet ressource i forhold til at få flere godschauffører på landevejen, og som branche har vi en klar interesse i at gøre chaufførerhvervet mere attraktivt for kvinder, siger Dekra Danmarks koncerndirektør Peter Laursen.

Ifølge brancheforeningen ATL og 3F vil Danmark i de kommende år mangle 2.500 chauffører, hvis ikke transportsektoren bliver bedre til at sikre uddannelse af nye chauffører.

 

Læs mere i Uddannelses-temaet i Vognmandens Fagblad, der udkommer 19. marts.

Læst i alt:

15 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger