Uddannelse

12. juni 2018 - 02:02

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Frygter nyt gråt marked for ’pizzabiler’

12. juni 2018 - 02:02

Den nye lov om godskørsel for fremmed regning i varebiler bliver generelt modtaget positivt hos Thomas Jensen, indehaver af det 50 biler store firma Rødekro Kurer og formand for Specialforeningen for Kurér og Varebilstransportører under DTL – Danske Vognmænd.

 

Tilladelse og uddannelse

- Vi har selv været med til at putte alle elementer ind i den nye lov, og det jeg er mest glad for er kravet om tilladelse og kravet om uddannelse af nye varebilvognmænd. Der er mange, der starter op som varebilvognmænd, men der er masser af konkurser i branchen. Den nye lov betyder, at man er nødt til at regne på det, tænke over om det er det rigtige at gøre, når man overvejer at blive vognmand, udtaler Thomas Jensen til Vognmandens Fagblad.

Gråt marked?

Ét kritikpunkt har formanden for DTL’s varebilnetværk dog til den nye lov.

 

- Jeg havde gerne set, at den nye lov gælder for biler med en egenvægt fra nul kg. og opefter. Og ikke som nu fra 2000 kg. egenvægt. Det betyder, at der måske kommer et nyt gråt marked for kurerkørsel med det, vi kalder ’pizzabiler’. Det meste af det, vi kører med, kan jo godt ligge i en Citroen Berlingo, tilføjer Thomas Jensen til Vognmandens Fagblad.  

Læst i alt:

34 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger