Uddannelse

5. december 2017 - 02:20

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Håndterer du grise? Kursus inden 1. januar

5. december 2017 - 02:20

Fra 1. januar forventes det, at en ny bekendtgørelse træder i kraft og gør det obligatorisk at gennemgå et særligt hygiejnekursus for stort set alle, der arbejder med levende grise. Inklusiv chauffører der transporterer levende grise.

Kurset tager primært sigte på at forhindre spredning af MRSA stafylokok-bakterier, som er modstandsdygtige overfor almindelig penicillin. Bakterierne kan blive overført fra dyr – særligt svin – til mennesker ved direkte kontakt, men smitter kun sjældent fra menneske til menneske.

 

Statens Seruminstitut udbyder i øjeblikket via deres hjemmeside ”Hygiejnekursus for personer der erhvervsmæssigt håndterer levende svin” som et e-læringsprogram med fokus på, hvordan man kan mindske risikoen for at sprede mikroorganismer fra stald til samfund. Kurset er gratis og kan tages over nettet sammen med den afsluttende prøve. Man logger sig på med Nem ID, gennemfører kurset og gennemgår den afsluttende test.

DTL tilbyder lynkursus

Hos DTL – Danske Vognmænd vil man dog godt give en hjælpende hånd til de vognmænd, der selv kører grise - eller som har ansatte, der gør det.

 

Kim Tatt Jakobsen, kontorleder hos DTLs servicekontor i Viborg:

 

- Vi ved, at det ofte er meget nemmere at få tingene gennemgået i virkeligheden frem for at skulle sidde og læse sig til viden på nettet. Derfor har vi lavet et kursus af nogle få timers varighed henholdsvis 6. og 12. december. Kurset foregår fra kl. 18 – kl. 20.30 på DTL’s servicekontor i Viborg. Man får en bid mad til at starte med, og efter et par timers undervisning aflægger man prøven med det samme på sin egen medbragte PC eller en låne PC. Så skal man ikke have bekymringer, når vi runder den 1. januar, og kurset bliver lovpligtigt. Underviser på kurset er Tinna Urth, der er ekspert i MRSA og ansat som rådgiver i Statens Serum Instituts Rådgivningstjeneste, og både chauffører og vognmænd er velkomne.

Læst i alt:

13 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger