Uddannelse

29. september 2020 - 01:42

App linkNu på Google Play

Kranmekaniker-lærlinge er en mangelvare

Kranmekaniker-lærlinge er en mangelvare

Værkstedschef Jan Lund Christensen og lærling Kevin Jakobsen er glade for samarbejdet.

29. september 2020 - 01:42

Hvorfor har unge tilsyneladende ikke den store lyst til at tage en uddannelse som kranmekaniker? Det undrer værkstedschef Jan Lund Christensen, Palfinger Danmarks kran og service-center på Avedøreholmen ved København.

 

For uddannelsen byder på masser af muligheder – næsten sikkerhed for få et godt job efter endt uddannelse – og en flot løn, ifølge Palfinger.

 

»Lige nu leder vi med lys og lygte efter en kranmekaniker-lærling – og det har vi gjort længe. Jeg tror, det skyldes, at de unge ikke kender nok til uddannelsen, hvor der faktisk er tale om en praktisk uddannelse på et højt niveau, hvor vi benytter den allernyeste teknologi – kombineret med almindeligt værkstedsarbejde,« siger Jan Lund.

Han mener, at manglen på lærlinge er et generelt problem i transportbranchen.

 

En kranmekaniker arbejder blandt andet med opbygning af lastvognchassiser til montering af lastbilkraner, der i dag har avancerede elektriske, hydrauliske og elektroniske systemer, som kræver gode analytiske evner, når der f.eks. skal fejlfindes og repareres. Der er desuden brug for et godt kendskab til IT, da computere indgår i en stor del af arbejdet – f.eks. indkøring og kalibrering.

 

Uddannelsen er en kombination af skolebænk og praktik i en virksomhed.

Tilfreds lærling

Lærling Kevin Jakobsen har færdiggjort sin uddannelse som kranmekaniker til næste år – og bliver dermed den første udlærte lærling hos Palfinger Danmark i Hvidovre.

 

»Det kom noget bag på mig, at ny teknologi er så stor en del af uddannelsen. Det er vigtigt at være skarp på en computer, for udviklingen går rasende hurtigt. Før handlede det mest om at skifte en slange eller en møtrik, men nu er der meget mere i det, og jeg er glad for at være en del af udviklingen” siger Kevin Jakobsen, der om knap et år tid bliver den første udlærte lærling fra Palfinger Danmark og har haft skoleophold i blandt andet EUC i Aars og Slagelse.

»Når man er en del af en verdensomspændende koncern giver det helt nye muligheder. Jeg har for eksempel gennemgået et praktik-forløb hos Palfinger i Salzburg Østrig, hvor vi fik indsigt i al den nyeste teknologi. Det kom faktisk bag på mig, at det var en mulighed med et ophold i udlandet,« siger Kevin Jakobsen.

Læst i alt:

1158 gange

Læses i øjeblikket af:

2

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger