Uddannelse

5. december 2017 - 02:30

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Mere fleksibel efteruddannelse

5. december 2017 - 02:30

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har udstedt en ny bekendtgørelse om kvalifikationskrav til førere af lastbiler og busser.

Den nye bekendtgørelse opfylder branchens ønske om en mere fleksibel efteruddannelsen for gods- og buschauffører. Bekendtgørelsen træder i kraft 1. januar 2018.

 

Efteruddannelsen for gods- og buschauffører, der varer fem dage, har indtil videre haft tre dage med en række obligatoriske fag og to dage med valg imellem en række forskellige kurser.

 

Med den nye bekendtgørelse vil efteruddannelsen fremover bestå af et obligatorisk modul på to dage med ajourføringer inden for bl.a. færdselsregler, køre- og hviletid, trafiksikkerhed og førstehjælp, et brancherettet modul på to dage, samt et valgfrit modul på én dag.

 

Da nogle uddannelsessteder allerede har planlagt undervisningen i 1. halvår 2018, har uddannelsesstederne mulighed for at udbyde efteruddannelse i den nugældende form indtil udgangen af juni 2018.

Gyldigheden af det midlertidige chaufføruddannelsesbevis ændret fra 14 dage til en måned, så chauffører modtager det endelige chaufføruddannelsesbevis, inden det midlertidige bevis udløber.

Læst i alt:

13 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger