Uddannelse

2. juni 2021 - 01:13

App linkNu på Google Play

Rekordår for EUC Lillebælt

Rekordår for EUC Lillebælt

2. juni 2021 - 01:13

Fra 2018 til 2020 forekom der en stigning af indgåede uddannelsesaftaler på 47% på EUC Lillebælt, og fra 2019 til 2020 lød stigningen på 33%. For vejgodschaufføruddannelsen har det betydet, at 120 vejgodstransportelever på skolen har indgået uddannelsesaftaler med danske vognmænd i 2020.

 

- Der tegner sig et billede af, at vognmandsbranchen er ved at tage vejgodstransportuddannelsen til sig, i erkendelse af, at det ikke længere er nok at have de nødvendige kørekort og certifikater inden for vejgods, men at det er en fordel for kommende chauffører, at de er faglærte chauffører, siger uddannelseschef Hugo Brund Nielsen.

 

En af de virksomheder, der ivrigt indgår uddannelsesaftaler med elever fra vejgodschaufføruddannelsen på EUC Lillebælt, er Nagel-Group. Hos Nagel-Group har de i skrivende stund seks elever fra uddannelsen tilknyttet, hvoraf den ene elev er ved at gennemføre sin prøveperiode.

- Transportbranchen er jo meget alsidig, og vores kørselsopgaver er forskellige. Der er stor forskel på at køre med f.eks. sand og jord eller fødevarer. Derfor er det en fordel med faglærte chauffører, da de har en bredere baggrund til at bestride jobbet. Hos os er vi meget specialiserede, og derfor er vores behov for faglærte stort, siger Finn Hansen, afdelingsleder hos Nagel-Group.

 

På EUC Lillebælt tegner der sig allerede et billede af, at også 2021 bliver et positivt kapitel for vejgodstransportuddannelsens elever og samarbejdsvirksomheder. Hugo Brund Nielsen oplyser, at der allerede i første kvartal af 2021 er indgået 45 uddannelsesaftaler på EUC Lillebælts vejgodstransportuddannelse, hvilket igen vil svare til en forøgelse på 50%, i forhold til 2020, hvis ellers udviklingen fortsætter.

Læst i alt:

648 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger