Uddannelse

25. august 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

Tag kørekort i et sættevogntog hos Tradium

Tag kørekort i et sættevogntog hos Tradium

Kørelærerne på Tradium står klar til at give køreundervisning i vogntog i begge kombinationer. Foto: Kasper Schøler

25. august 2021 - 01:44

På Tradium Ring Djursland er det første hold i disse dage ved at modtage undervisning i kørsel med vogntog kategori C/E i skolens nye Scania V8-sættevognstrækker.

 

Hvor det tidligere kun var tilladt at få undervisning og gå til køreprøve i lastbil med påhængsvogn, kan man nu give køreundervisning og tage kørekort i et sættevogntog. Det er muligt, efter Færdselsstyrelsen har lavet en ændring i bekendtgørelse om kørekort.

 

- Det giver rigtig god mening at bruge en sættevogn i køreundervisningen, fordi langt de fleste kører med sættevogn på landevejen. Så nu kan vi endelig uddanne de nye vogntogschauffører i noget materiel, som de kommer til at bruge med det samme, fortæller Tony Coucheron, der er underviser på transportuddannelsen på Tradium Ring Djursland.

Både undervisning på Djursland og i Randers

Sammen med sættevognstrækkeren har Tradium investeret i en helt ny citytrailer med styrende bagaksel og læssebagsmæk.

 

- Trafiksikkerhed er en af de dimensioner i undervisningen, som vi lægger meget vægt på Tradium. Med vores ny citytrailer lærer vores kursister også at mestre udsving ved drej i byen. Det har det første hold taget rigtig godt imod, fortæller kørelærerne.

 

Tradium har både en transportafdeling i Randers med en stor køregård til praktiske øvelser, og på Djursland har skolen et køreteknisk anlæg med kuperet terræn, der er et af de største i Danmark.

 

Det nye vogntog skal køre forskudt på begge afdelinger, så flest muligt får adgang til undervisningen. Kursisterne får også fortsat undervisning i lastbil med påhængsvogn, så de bliver fortrolige med begge dele.

Læst i alt:

2304 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger