13. september 2021 - 11:12

App linkNu på Google Play

Ulovlig støtte: PostNord skal betale 490 mio. kr. tilbage

Ulovlig støtte: PostNord skal betale 490 mio. kr. tilbage

13. september 2021 - 11:12

EU-Kommissionen har truffet afgørelse i en klage fra ITD over ulovlig statsstøtte til Post Danmark. ITD klagede i november 2017 over danske og svenske kapitaltilførsler til Post Danmark (der er 100% ejet af PostNord), da støtten efter ITD’s opfattelse stiller Post Danmarks private konkurrenter i en helt urimelig konkurrencesituation.

 

Ifølge Kommissionen udgør Danmarks og Sveriges kapitaltilførsler på 490 mio. kr. til PostNord i 2017 ulovlig støtte. Kommissionen har afgjort, at det gav virksomheden en urimelig økonomisk fordel i forhold til de private konkurrenter. Kommissionen har derfor pålagt PostNord at tilbagebetale støtten Danmark og Sverige.

 

- Vi er gået efter at få fuld vished for, at statsstøtten til Post Danmark ikke bidrager til at udkonkurrere de private vognmænd. Vi har nu fået klarhed over, at statsstøtten til Post Danmark ikke var lovlig. Det har været vores påstand hele vejen igennem, og vi er glade for at vi nu igen har taget et stort skridt i forhold til at få underkendt og forhindret den konkurrenceforvridende statsstøtte til Post Danmark. Det har været et langt og sejt træk at få overbevist myndighederne om, at den statsstøtte der gennem årene er blevet givet til PostNord er helt og aldeles urimelig i forhold til alle de private aktører, der konkurrerer på markedet. Det er derfor med stor glæde, at vi i dag har modtaget Kommissionens afgørelse, siger Carina Christensen, adm. direktør hos ITD.

Margrethe Vestager, som er EU-kommissær med ansvar for konkurrencepolitikken, udtaler i en pressemeddelelse fra Kommissionen, at afgørelsen er med til at sikre lige konkurrencevilkår på det danske og det svenske marked for posttjenester.

 

- Jeg er glad for, at konkurrencekommissæren er enig med ITD i, at der er behov for at sikre fair og lige konkurrence mellem de forskellige udbydere på markedet. Jeg er desuden yderst tilfreds med at vores vedholdende arbejde med at klage over den forskelsbehandling der har fundet sted, har båret frugt. Vi har lagt massivt pres på Kommissionen i sagen om ulovlig statsstøtte til Post Danmark, og derfor glæder det mig på vores medlemmers vegne, at det har virket. Men jeg ærgrer mig over, at det er nødvendigt med klager og retssager. De danske politikere og myndigheder burde have sat en stopper for de urimelige statstilskud for længst, siger Carina Christensen.

Afgørelse fra Kommissionen kan ankes, og ITD overvejer at gå videre med sagen, da den oprindelige klage fra ITD lød på et statsstøttebeløb i nærheden af 3 mia. kroner givet fra de danske og svenske stater til PostNord.

Læst i alt:

515 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke