19. oktober 2021 - 01:46

App linkNu på Google Play

Ung mand med store drømme og en Scania 164L: Jeg har skilt det hele ad

19. oktober 2021 - 01:46

Det er et projekt, der gemmer på drømme, ønsker og store planer.

 

16-årige Mads Kirial og hans Scania 164L V8. Da den i sommer rullede ind over gårdspladsen hjemme hos Mads Kirial og hans forældre, stod der en trækker over for den unge mand, der kunne glæde sig til en make over. Ikke fordi den tidligere ejer, selvkørende vognmand Poul Erik Thorsøe, ikke havde passet på sin trofaste trækker gennem 17 år, men fordi Mads Kirial er en person, der drømmer om at han en dag kan stå i den inderste indercirkel på det gigantstore hollandske lastbilshow Truckstar. Side om side med de flotteste og vildeste nye og ældre lastbiler.  

 

- Det er det, jeg drømmer om. Og det kræver tid, penge og en masse arbejde. Jeg havde bilen med til Løkken Truckshow i sommer, fordi jeg synes, det kunne være fedt at vise den frem, som den så ud der, og så vise den frem igen og igen, så alle kan følge med i, hvordan det går, siger Mads Kirial.

Forud for Løkken Truckshow havde han travlt, og han fik lavet en masse. Kæresten Mathilde hjalp til med at polere og få måtter i rødt busplys lavet færdige.

 

- Den blev poleret helt færdig, pletmalet, vi lavede rør og fjernede lydpotten, reparerede køleskabet, lavede dørkpladen og syet alle måtter. Så den stod skarpt, da en af mine venner kørte den op til Løkken, og min kæreste og jeg fulgte bagefter. Vi sov deroppe i bilen, og der kom rigtig mange hen og snakkede og spurgte til det hele. Det var fedt, fortæller Mads Kirial.

 

Han har fået sit navn på bilen nu, og når han vender hjem fra den ferie på Cypern, han er på vej på, da Lastbil Magasinet fanger ham, er han nået til næste niveau af ”Mads Kirial projekt 164”.

- Jeg har skilt det hele ad. Kofanger, lygter, beslag, solskærm, spoiler er pillet af. Og når jeg komemr hjem, skal jeg i gang med at sandblæse alle dele og sætte det på igen. Jeg havde planlagt at nå hele chassiset i år også, men det kan jeg ikke nå. Så det må vente lidt, siger Mads Kirial.

 

Tid er heller ikke det, han vælter sig rundt i. Mads Kirial skal være lastvognsmekaniker og er i gang med grundforløb 1 på teknisk skole, som han afslutter til jul, hvorefter han så begynder på grundforløb 2, som han afslutter sommeren 2022. Lærepladskontrakten hos Volvo i Randers er underskrevet.

 

- Der er ikke altid lige den tid og de penge, det kræver. Men jeg har ikke fortrudt, at jeg købte trækkeren et eneste sekund. Det er min store drøm det her, siger Mads Kirial, der glæder sig til at få kørekort – til både kategori B og C, så han kan køre sin Scania 164L V8, når den skal til de store lastbilshows i ind- og udland.

Alle der har lyst, kan følge Mads Kirials projekt på Facebook, hvor den unge mand har lavet siden ”Mads Kirial projekt 164” med opdateringer, billeder og videoer.

 

Henover vinteren skal den ældre svenske trækker stå i en lade, så den ikke står ude i kulde og frost.

Læst i alt:

1713 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger