5. august 2020 - 01:41

App linkNu på Google Play

Ungt værksted bygger nyt og større

5. august 2020 - 01:41

Rasmus Haargaard

Der har været fart på, siden Henrik Conradsen i slutningen af 2018 overtog værkstedet i Kolding fra vognmandsfirmaet Kudsk & Nissum. Så meget fart på, at de hidtidige rammer på Vejlevej tæt på bymidten i Kolding simpelthen allerede er for små.

 

»Vi har ikke kunnet vækste de sidste to år, fordi vi ikke har haft mulighed for at udvide, og vores kapacitet har været fyldt ud,« siger Henrik Conradsen til Lastbil Magasinet.

 

Derfor flytter han inden længe sit uafhængige værksted, Truck Center Kolding, til helt nye rammer på Hesselly i et af Koldings industrikvarterer tæt på motorvejen. Midt i juni blev der taget første spadestik til nybyggeriet med deltagelse af borgmesteren, godt vejr og det hele.

»Det er en bedre beliggenhed, fordi lige nu ligger vi inde tæt på bymidten, og det gør det lidt vanskeligt at få ordentlig plads. Og så kommer vi til at ligge tæt på motorvejen nu, og det er selvfølgelig også et stort plus,« konstaterer Henrik Conradsen.

 

Truck Center Kolding har så at sige ramt loftet i de gamle rammer – i forhold til kapaciteten. Derfor har man også indimellem måttet sige nej til enkelte opgaver og nye kunder.

 

»Det har vi desværre også været nødt til, og det er jo ikke tilfredsstillende.«

Et års forberedelse

Det nye byggeri forventes at stå klar til indflytning i begyndelsen af 2021, og til den tid forventer Henrik Conradsen også at kunne have flere ansatte, bl.a. en ny lagerchef og værkfører, ligesom hele firmaet får nyt it-system i forbindelse med flytningen.

 

»Vi har brugt et år på at gøre os klar til det her og sætte ting i værk, så vi kan vækste fra dag ét, når vi flytter ind i det nye værksted,« siger han.

På den nye adresse flytter Truck Center Kolding sammen med en synshal og vaskehal, som skal flytte ind i de tilstødende bygninger.

 

»Det giver en rigtig god synergi at samle flere funktioner, og vi arbejder også på at få etableret et tankanlæg på pladsen. Det er vi i øjeblikket i dialog om, så det håber vi kan nå også at være på plads, når vi åbner derude i starten af 2021. Det skulle gerne blive et lille transportcenter i området,« fortæller Henrik Conradsen.

Værkstedet kommer også til at tage personbiler og varebiler ind. Det vil ske som en del af ”First Stop”-konceptet, som truckcenterets folk også skal drive i tilknytning til lastbilværkstedet.

 

For Truck Center Koldings vedkommende ser man frem til at få mere end tre gange så meget plads i det nye værksted, som kommer til at have seks gennemgående baner og to ”halvbaner”.

 

Vokset hurtigt

 

Truck Center Kolding har rødder tilbage til 2015, da Kudsk & Nissum fra Vojens etablerede afdelingen i Kolding. Henrik Conradsen var med på holdet næsten fra starten og blev hurtigt daglig leder. Siden han i 2018 overtog værkstedet, er tempoet bestemt ikke blevet sat ned – tværtimod. Vokseværket er da også gået hurtigere, end indehaveren selv havde forventet.

»Der har måske nok manglet et uafhængigt værksted i området, og så kommer jeg selv ud af en vognmandsfamilie og ved, hvad der er vigtigt for vores kunder. Jeg lægger enormt stor vægt på fleksibilitet og service, og vi henter og bringer bilen gratis, så kunden ikke skal tænke på det. Det kan fx også give chaufføren mulighed for at holde hvil, når han ikke skal køre bilen frem og tilbage mellem værkstedet og synshal osv.«

 

Truck Center Kolding har i dag syv fuldtidsansatte og to på deltid. Opgaverne er service og reparation på lastbiler, trailere, hydraulik, hejs, kraner, lifte mm.

Mærker stor interesse

Selvom der kun lige er taget første spadestik til det nye værksted, så mærker Henrik Conradsen allerede de positive effekter. Han forudser, at det bliver lettere at tiltrække kvalificeret arbejdskraft – hvilket ellers er en udfordring for mange lastbilværksteder i disse år.

 

»Jeg kan allerede mærke, at det giver noget, at vi rykker ud. Det har rygtedes rundt i miljøet, at vi er på vej til at gå et gear op i nye rammer. Jeg har fået flere uopfordrede ansøgninger fra erfarne mekanikere, som synes, det lyder spændende at kunne være med til at gøre en forskel ved at starte noget nyt op,« fortæller Henrik Conradsen.

 

»Indtil nu har vi også haft svært ved at finde folk, og jeg har måttet trække meget på mit eget netværk. Men vores nye planer har givet god respons, og jeg tror ikke, det bliver noget problem at tiltrække folk fremadrettet, heller ikke selvom vi kommer til at vokse i de kommende par år. Det hjælper selvfølgelig også på det, at vi kommer til at flytte ind i nogle topmoderne rammer med det bedste udstyr.«

Læst i alt:

1496 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger