3. oktober 2019 - 15:05

App linkNu på Google Play

Utilfredse vognmænd stifter forening

Utilfredse vognmænd stifter forening

3. oktober 2019 - 15:05

Ny forening har set dagens lys. Det er den første forening for både chauffører og vognmænd. Formålet er at

opnå reel foreningsfrihed for begge parter i den danske transportbranche. For foreningen går den reelle foreningsfrihed for chaufførerne hånd i hånd med foreningsfriheden for vognmænd.

 

Det skriver foreningen Dansk Godstransport i en pressemeddelelse.

 

»Vi vil gerne slå fast, at der ikke gælder reel foreningsfrihed for chaufføren, hvis ikke vognmanden også står frit. For så tvinges chaufføren alligevel. I stiftelsen deltog både chauffører og vognmænd, og det ser vi som et vigtigt signal til både politikere og myndigheder. Formålet er ikke at fremme udbredelse af et bestemt fagforbund ligesom vi ikke giver os af med at sammenligne lønforhold eller indhold i de enkelte overenskomster. Vi vil derimod anfægte, at et fagforbund med støtte fra arbejdsgiverorganisationer udøver magtmisbrug ved at anvende en overenskomst som konfliktvåben. Vi ønsker den reelle foreningsfrihed,« siger foreningens første formand Frede Matzen.

Allerede sidste år tog Frede Matzen sammen med en gruppe andre vognmænd initiativ til at imødegå 3F `s monopol på det danske arbejdsmarked. Den nye forening bygger på den opbakning som gruppen er blevet vist.

 

»Vi er vokset i opbakning og mener, at tiden er kommet til at fokusere på, at det her ikke kun er en

opgave for den ene af parterne. Vi vil gerne ”sprænge” rammerne for det hidtidige tankesæt. Vi ser det som et opgør med en forældet opfattelse af floskelbetegnelsen ”arbejdskamp” og i stedet som en proces frem mod reel foreningsfrihed. Og vi ser det som en fælles opgave for alle dem, som ønsker reel foreningsfrihed blandt chauffører og vognmænd. Det gælder også pensionsmidler. Vi er grundlæggende modstandere af, at arbejdstagerorganisationer skal bestemme for chaufførerne, hvor de skal placere deres opsparing,« siger Frede Matzen.

Foreningen er politisk uafhængig. Alle, som støtter foreningens generelle og upolitiske formål kan melde sig

ind enten som medlemmer eller som støttemedlemmer.

Læst i alt:

6034 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger