23. september 2019 - 01:43

App linkNu på Google Play

Vandborg sætter fokus på selvkørende kraner

Vandborg sætter fokus på selvkørende kraner

Hoeflons bestseller, den selvkørende minikran i C6-serien.

23. september 2019 - 01:43

Vandborg Karosseri i Lemvig er særligt kendt for sine opbygninger af lastbiler og trailere i alle størrelser. Det sidste års tid har den vestjyske traditionsvirksomhed dog også haft kraner på programmet – af den type, der kører selv.

 

Den hollandske koncern Hoeflon International har igennem mange år bygget selvkørende kraner til både små og store opgaver, og Vandborg har nu sat øget fokus på at få de hollandske kraner lanceret på det danske marked for alvor.

 

»Vi har nu forhandlingen i hele landet, så nu har vi sat lidt mere skub i det,« fortæller Michael Gade Nielsen, indehaver og salgsansvarlig hos Vandborg Karosseri.

 

Målgruppen er i første omgang udlejningsfirmaer, men Hoeflon-kranerne har også potentiale til at nå bredere ud til vognmandsbranchen, hvor især de mindre selvkørende kraner kan være et godt alternativ til tungere kran-opbygninger på lastbilen.

»Vi har også talt med en del vognmænd, der begynder at kunne se ideen i at have denne type kraner. Det giver især en fordel inde i byerne, hvor man kan bruge en lille selvkørende kran frem for at skulle holde langt væk og række ind over bygninger og andet med en meget større kran.«

 

»Samtidig er den også rigtig god til fx udlejning, fordi jeg kan følge med i alt data fra kranen fra min computer – herunder fejlmeddelelser og andet. Og hvis den bliver stjålet, kan man fra kontoret lukke kranens funktioner helt ned, så der ikke er nogen andre, der kan bruge den,« forklarer Michael Gade Nielsen.

 

Hoeflons bestseller er C6-modellen, der – som navnet antyder – er på 6 tm og bl.a. er velegnet til tømrermestre eller andre med mindre aflæsninger. Og med nye regler på området behøver man ikke have krancertifikat for at håndtere en selvkørende minikran på under 8 tm.

»Det er jo bæltekøretøjer, så de er terrængående, selvom der er ujævnt på stedet. Og med en bredde på 75 cm kan de komme ind af en almindelig dør,« fortæller Michael Gade Nielsen.

 

Hoeflon-kranerne er også med på den elektriske bølge. Bl.a. er den lidt større model C30 allerede lanceret i en elektriske udgave, og det øvrige produktsortiment følger formentlig snart efter.

Læst i alt:

780 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger