22. april 2022 - 12:27

App linkNu på Google Play

Vanvidsbilist kørte lastbil 34 gange uden gyldigt kørekort

Vanvidsbilist kørte lastbil 34 gange uden gyldigt kørekort

Arkivfoto.

22. april 2022 - 12:27

Tungvognscenter Øst har specialister, som står for al færdselskontrol af lastbiler på Sjælland og Bornholm. De holder til i Midt- og Vestsjællands Politikreds, men torsdag kørte en færdselsbetjent en tur til Nordsjællands Politikreds i det gode vejr, for at kontrollere de lastbiler, han mødte på sin vej.

 

Klokken 10.53 på Hørup Skovvej i Sundbylille, Frederikssund, stoppede motorcykelbetjenten en lastbil med blokvogn, som kørte en særtransport. Blokvognen var belæsset med en bulldozer, som var 4,15 m bred. Med på blokvognen var også en beholder, som indeholdt dieselolie, der betegnes som farligt gods. Det skulle vise sig, at der var mange ulovlige ting omkring denne transport. Han viste sit kørekort på appen på mobiltelefonen, men den blinkede rødt.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

 

Chaufføren, 27-årig mand fra Faxe, havde nemlig ikke noget gyldigt kørekort, da det blev inddraget i forbindelse med en sag om vanvidskørsel på Tåstrupvej i Solrød i februar, hvor han blev målt til et køre hele 111 km/t i en personbil i byzonen, hvor det var tilladt at køre 50 km/t. Han måtte derfor heller ikke sidde bag rattet i det tonstunge vogntog.

 

Der var ikke styr på særtransporten, da der kun var følgebil med foran og ikke en følgebil bagved også, som påkrævet når godsets bredde er over 4 meter. Chaufføren havde desuden ikke styr på sine transportdokumenter omkring transport af farligt gods, beholderen med dieselolie var ikke efterset og godkendt til transport, og der var ikke en ildslukker med som virkede. Godset på særtransporten var desuden bredere end tilladt ifølge særtransporttilladelsen.

Via den 27-åriges førerkort blev det konstateret, at han havde kørt i lastbilen hele 34 gange, selvom hans kørekort var inddraget. Køreturen stoppede her, og han blev sigtet for de mange forseelser. Chaufføren kan forvente en ikke ubetydelig bøde i sagen, da en sag om kørsel uden førerret alene lægges op til en bøde på 7.000 kr. Dertil kommer de øvrige overtrædelser, som løber op i en bødepåstand på omkring 10.000 kr.

Læst i alt:

1223 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke