28. februar 2020 - 11:05

App linkNu på Google Play

Varebiler kørte gods uden tilladelse

Varebiler kørte gods uden tilladelse

28. februar 2020 - 11:05

En virksomhed har fået tilbageholdt to varebiler efter flere sager om godskørsel for fremmed regning uden tilladelse. Der lægges op til store bødestraffe i sagerne.

 

Tungvognscenter Øst (TCØ) under Midt- og Vestsjællands Politi, var den 21. februar 2020 på patrulje, da betjentene bemærkede en varebil ved Lellinge, som kørte for en transportvirksomhed, beliggende midt på Sjælland, der har flere verserende sager om transport af gods for fremmed regning, selvom firmaet ikke har tilladelse til dette. Færdselsstyrelsen har tidligere givet virksomheden afslag på tilladelse til godskørsel for fremmed regning.

 

På baggrund af de verserende sager har Tungvognscenter Øst i forvejen fået rettens kendelse til at tilbageholde en anden af firmaets varebiler med henblik på konfiskation.

 

Det var politiets opfattelse, at dagens kørsel ligeledes var godskørsel for fremmed regning, hvorfor transportvirksomheden igen blev sigtet for godskørsel for fremmed regning uden tilladelse, dog nu i en anden varebil. Politiet tilbageholdt tillige denne varebil. Virksomhedsindehaveren han anmodet om, at tilbageholdelsen indbringes for retten.

Klækkelige bøder for gentagne overtrædelser

Virksomheden kan se frem til klækkelige bøder i sagerne. Bødepåstanden mod vognmanden løber op i 244.000 kr. for ulovlig kørsel på flere forskellige datoer. Herudover bødepåstand på 58.000 kr. mod en anden person, der har disponeret på vognmanden vegne samt tre bøder à 4000 kr. til føreren af vognmandens varebiler, der skete til trods for, at føreren ikke var besiddelse af den rette uddannelse.

 

På baggrund af kendelse fra retten har politiet tilbageholdt og indbragt vognmandens varebiler. Sagerne vil senere blive behandlet ved et retsmøde, hvor retten også vil tage stilling til, om varebilerne kan konfiskeres.

Læst i alt:

1328 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger