29. marts 2022 - 01:43

App linkNu på Google Play

Vejgodstransport får debut ved DM i Skills

Vejgodstransport får debut ved DM i Skills

29. marts 2022 - 01:43

For første gang nogensinde er ”Vejgodstransport” et konkurrencefag til DM i Skills.

 

Det er første gang, at TUR deltager som fagligt udvalg til DM i Skills med et konkurrencefag, og det var derfor med stor interesse, at Jørgen Jæger, seniorkonsulent i TUR, deltog på træningsdagen lørdag 19. marts for at se de mange dygtige lærlinge prøve dele af konkurrencens øvelser.

 

12 lærlinge fra syv forskellige skoler mødtes på EUC Lillebælt for at blive klogere på de øvelser, de skal konkurrere i til Vejgodstransportkonkurrencen på DM i Skills 2022.

 

- Der er ingen tvivl om, at lærlingene var både spændte og forventningsfulde. For hvordan bliver det at køre i simulator, mens mange mennesker står og ser på. Der er jo ingen fejl, der kan skjules for publikum og dommere, og alle vil gerne komme til finalen lørdag. Heldigvis får lærlinge også god mulighed for at øve sig i simulatorerne, inden de skal gennemføre øvelser. Så udgangspunktet for selve konkurrencedelen er godt. Jeg glæder mig meget til Skills og til at se dem i aktion, siger Jørgen Jæger.

Alle konkurrencefag på Skills har samme fysiske rammer. Det betyder, at Vejgodstransportkonkurrencen har 140 kvadratmeter at afholde konkurrence på. Denne størrelse sætter en stopper for brug af lastbiler og kraner, så lærlinge vil derfor skulle dyste om at blive landets bedste ved både at bruge simulatorer og gaffeltrucks. Øvelserne, de skal igennem, er økonomikørsel, arbejde med lastbilmonteret kran, læsning og lastsikring samt teoriprøve.

 

Konkurrencen organiseres af Transportsektorens Uddannelsesfond (TU) og Godstransportens Udviklings- og Uddannelsesfond (GUU) i samarbejde med EUC Lillebælt, som organiserer selve konkurrencen.

 

DM i Skills 2022 foregår 28.-30. april i Høng.

Læst i alt:

216 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger