23. marts 2019 - 10:05

App linkNu på Google Play

Vejpakken bliver sat til afstemning i næste uge

23. marts 2019 - 10:05

Europa-Parlamentet bekræftet, at EU’s Vejpakke rent faktisk kommer på dagsordenen for parlamentets plenarforsamling i næste uge.

 

Der har været mange spekulationer i de sidste måneder om, hvorvidt man ville kunne nå at stemme om forslagene før Europa-Parlamentsvalget i maj. Nu lader det så til at ske, og det ventes således en debat og afstemning onsdag 27. marts.

 

Det er forslagene vedrørende udstationering, køre- og hviletider, den digitale tachograf (fartskriver) og cabotage, der skal behandles i plenarforsamlingen.

 

Selvom sagerne nu er sat på dagsordene, er der fortsat ikke klarhed over, om en vedtagelse reelt kan forventes. Der skal indledningsvist være en afstemning allerede mandag 25. marts, om hvorvidt sagerne overhovedet skal forblive på dagsordenen. Forbliver sagerne på dagsordenen, må man forvente en længere debat med mange ændringsforslag onsdag 27. marts.

DI Transports branchedirektør Michael Svane har følgende kommentarer til meldingen fra Europa-Parlamentet:

 

»For det europæiske transporterhvervs skyld håber jeg, at europarlamentarikerne vil tage sig deres ansvar alvorligt og vedtage en fælles holdning til vejpakken, der ligger tæt op ad transportministrenes aftale fra 3. december,« siger direktør i DI Transport Michael Svane.

 

»Hvis Europa-Parlamentet endnu engang afviser vejpakken, er der en stor risiko for, at enkelte medlemslande indfører nationale særregler, og det er det sidste, transportbranchen har brug for.«

Læst i alt:

429 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger