9. juli 2020 - 09:38

App linkNu på Google Play

Vejpakken er nu - endeligt - vedtaget af Europa-Parlamentet

Vejpakken er nu - endeligt - vedtaget af Europa-Parlamentet

Arkivfoto.

9. juli 2020 - 09:38

Danmark og EU er nu et skridt nærmere at sikre ordnede forhold for lastbilchauffører i Europa. Vejpakken er i dag blevet vedtaget af Europa-Parlamentet og kan derfor snart træde i kraft.

 

Det skriver transportministeriet i en pressemeddelelse.

 

Danmark har i flere år arbejdet på europæisk plan for at sikre ordnede forhold og rimelige arbejdsvilkår for de lastbilchauffører, der lever af at bringe varer og gods rundt på tværs af grænserne i Europa. I dag blev vejpakken vedtaget af Europa-Parlamentet, og det glæder transportminister Benny Engelbrecht.

 

»Der er ingen tvivl om, jeg har set frem til denne dag. Vi har kæmpet længe for, at en lastbilchauffør får andet og mere at se end sit førerhus, når han eller hun kører rundt i Europa. Der er alt for mange eksempler på chauffører, som arbejder, bor og lever under kritisable forhold, når de kører rundt på de europæiske veje. Det er endelig slut nu,« fortæller ministeren.

Vedtagelsen af vejpakken i Europa-Parlamentet er sidste skridt, inden de nye regler træder i kraft. Vejpakken sikrer grundlæggende flere og mere rimelige forhold for chaufførerne, ligesom den strammer grebet om de virksomheder, som tidligere har forsømt deres forpligtigelser over for chaufførerne.

 

Vejpakken indeholder blandt andet:

 

- At chauffører kan vende hjem hver fjerde uge, og lastbilen hver ottende uge

- At virksomhederne skal betale for chaufførernes indkvartering, når chaufføren skal holde weekendhvil uden for køretøjet

- At reglerne om postkasseselskaber bliver strammet

- At reglerne om cabotage bliver strammet, og der bliver indført en karensperiode på fire dage for udenlandske lastbiler

- At myndighedernes håndhævelsesmuligheder bliver udvidet.

 

De første regler i vejpakken vil allerede gælde umiddelbart efter, at de nye retsakter bliver offentliggjort i EU-tidende i løbet af sommeren 2020. Herefter vil de øvrige nye regler i vejpakken løbende træde i kraft, i takt med at de bliver implementeret.

Læst i alt:

1036 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger