9. juni 2020 - 07:55

App linkNu på Google Play

Vejpakkerne klar til endelig vedtagelse

Vejpakkerne klar til endelig vedtagelse

9. juni 2020 - 07:55

Mandag aften har Europa-Parlamentets transportudvalg, TRAN, stemt om vejpakkerne – og et flertal har stemt for. Dermed udestår nu kun det samlede parlaments godkendelse. Den forventes af falde på plads ved en afstemning i første halvdel af juli måned.

 

Et flertal i udvalget stemte midt på dagen nej til en række ændringsforslag, primært fremsat af østeuropæiske lande. Og et flertal stemte mandag aften kl. 19.30 ja til de samlede vejtransportpakker i den form, som EU-Kommissionen har fremlagt.

 

Dermed er vejen banet for en endelig politisk vedtagelse i Europa-Parlamentet i juli.

 

»Man kan godt blive lidt træt af så langt et forløb med så meget procedure undervejs. Men jeg tror ikke, vi kan overvurdere vigtigheden af vejpakkernes snarlige, endelige vedtagelse. Det har været mange, mange års kamp for ordnede forhold og en fair konkurrence på de europæiske veje, som er ved at være i mål, for så vidt angår de politiske processer. Og dét er godt og vigtigt,« siger adm. direktør i DTL - Danske Vognmænd, Erik Østergaard.

»Nu ser jeg frem til, at det samlede Europa-Parlament til juli endeligt vedtager vejtransportpakkerne. Derefter er det politiske grundlag på plads, og medlemslandene kan gå i gang med den praktiske implementering. Det giver ikke ordnede forhold fra dag 1. Men det er et stort fremskridt og giver medlemslandene, herunder Danmark, mulighed for hurtigt at sætte de vigtigste elementer i spil, så vi kan gøre det langt, langt vanskeligere at fortsætte med social dumping og unfair konkurrence i Europa.«

 

I dag, tirsdag, stemmer det danske Folketing for en ændring af godskørselsloven, så udenlandske chauffører, der kører indenrigstransporter i Danmark (cabotagekørsel eller kombitrafik) fremover skal aflønnes efter et dansk chaufføroverenskomstniveau.

 

»Dermed vanskeliggøres det at spekulere i underbetaling og at høste en unfair konkurrencefordel. Så det er nogle gode dage politisk for de danske vognmænd,« siger Erik Østergaard.

Læst i alt:

1087 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke