11. juni 2018 - 15:33

App linkNu på Google Play

Vejtavler tændt igen

11. juni 2018 - 15:33

Af Redaktionen |

Mandag formiddag tændte Vejdirektoratet atter de elektroniske hastigheds- og informationstavler – de såkaldte ITS-tavler - på Motorring 3 og på M12 Frederikssundsmotorvejens tilslutning til Motorring 3.

 

Tavlerne hænger primært på store portaler henover motorvejen og bruges til at vise hastighedsgrænser og orientere trafikanterne om kø-varslinger og ekstraordinære hændelser på vejnettet.

 

De blev slukket for godt et år siden som følge af udløbet af de årlige puljemidler, der blev brugt til at drive dem. Men nu har Vejdirektoratet fundet finansiering til at genoptage driften af informationstavlerne på én af de mest trafikerede strækninger i Hovedstadsområdet.

 

 Beslutningen om at tænde tavlerne på M3 igen hænger sammen med, at netop denne vej i de kommende år bliver berørt af det store anlægsarbejde med at anlægge Hovedstadens Letbane, der går i gang inden længe.

»Vi er på vej ind i en periode, hvor vi får stor brug for at kunne kommunikere med trafikanterne om de trafikale konsekvenser, som anlægsarbejdet med letbanen kan have for vores veje, og i den forbindelse ser vi ITS-tavlerne som et oplagt redskab,« siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet.

 

Det er planen, at ITS-tavlerne vil være i drift frem til 2021.

 

Da tavlerne har været slukket i en længere periode, vil de i de første uger skulle justeres i forhold til de trafikale forhold. Derfor kan trafikanterne opleve, at tavlernes angivelser ikke er helt præcise i starten.

Læst i alt:

592 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger