11. maj 2021 - 09:43

App linkNu på Google Play

Venstre vil have en Hærvejsmotorvej

Venstre vil have en Hærvejsmotorvej

11. maj 2021 - 09:43

En ny midtjysk motorvej er en af hovedprioriteterne i det udspil til en infrastrukturplan, som Venstre fremlægger i dag.

 

Det glæder selvsagt Hærvejskomitéen, der arbejder for at fremme en ny midtjysk motorvej ned gennem Jylland.

 

- Vi noterer os med tilfredshed, at projektet – naturligvis – er med i Venstres forslag, for det hører til i et seriøst udspil til en bred politisk aftale. Vi har også bemærket, at bl.a. Konservative har udtrykt meget klar prioritering af Ny Midtjysk Motorvej, så vi ser meget positivt på de politiske forhandlinger, siger formand for Hærvejskomitéen, Poul Andersen, medlem af regionsrådet for Region Syddanmark og fhv. MF (S).

 

Venstres udspil afsætter 11,9 mia. kr. til Ny Midtjysk Motorvej, og Hærvejskomitéen peger på, at det nu er vigtigt at holde momentum i projektet med VVM-undersøgelse af den nordlige del, så den langsigtede løsning for Jyllands-korridoren ikke forsinkes yderligere.

- Vejdirektoratet har dokumenteret, at projektets samlede samfundsrente er så høj som 5,4 pct. for de mest optimale linjeføringer, og investeringen er dermed en rigtig god forretning for hele samfundet.

Læst i alt:

701 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger