16. marts 2022 - 10:02

App linkNu på Google Play

Vestjyder sender endnu en lastbil med nødhjælp afsted: Mange vil hjælpe

Vestjyder sender endnu en lastbil med nødhjælp afsted: Mange vil hjælpe

16. marts 2022 - 10:02

Jakob Bargmann

Når man nu kender hele setuppet og samtidig har et stort netværk, så kan man lige så godt udnytte det og få sendt endnu mere nødhjælp til krigen i Ukraine.

 

Forleden fortalte vi, hvordan HV-transport i Herning med hjælp fra sponsorer havde sendt en trækker med trailer mod den polsk-ukrainske grænse fyldt med nødhjælp.

 

Nu er en ny lastbil med trailer på nippet til at kunne blive sendt afsted i denne weekend. Denne gang er det J.L. Transport i Kloster ved Ringkøbing, der lægger bil og trailer til.

 

- Vi er blevet ringet op og spurgt, om det er muligt at sende flere varer til Ukraine. Det er lykkedes os i samarbejde med firmaet Sky-Work i Sunds at kunne sende 33 paller afsted, siger Poul Jørgensen fra HV-transport.

Vognmanden vendte i sidste uge selv hjem efter en tur i lastbil til den polsk-ukrainske grænse med nødhjælp til krigens ofre sammen med sin hustru, Esther Jørgensen.

 

- Vores andel i det her er, at vi arranger det, J.L. Transport lægger bil og trailer til, og lokale har sponseret diesel, AdBlue og vejskat i Polen, siger Poul Jørgensen.

 

I forbindelse med nødhjælpstransporten er der blandt andet købt mad for 40.000 kroner til indkøbspris hos ABC Lavpris. Der er tale om babymad og konserves – men overvejende ting til babyer.

 

Virksomheder kan sponsere en palle for 5.000 kroner, og velviljen er også i Vestjylland stor i forhold til at hjælpe ukrainerne. Faktisk så stor, at det er forhåbningen, at en tredje lastbil med forsyninger fra Vestjylland kan sendes afsted i næste uge.

- Nu kan vi jo lede og fordele det, fordi vi kender setuppet, siger medindehaver af HV-transport Simon Jørgensen.

 

- Der er mange i transportbranchen, som vil donere. Transportbranchen gør mange indsatser. Det har spredt sig helt vildt. Mange har meldt sig på banen, siger Simon Jørgensen.

 

Det er som sagt meningen, at lastbilen fra J.L. Transport skal sendes afsted med nødhjælpsforsyninger i denne weekend, og så vil den være i Krakow i Polen mandag, hvorfra nødhjælpen vil blive bragt til Ukraine.

 

- I Krakow bliver tingene fordelt med busser, og så bliver de bragt derfra og til Ukraine. Busserne kører ind i landet med varer og tager mennesker med ud, fortæller Poul Jørgensen.

 

Det er tidligere sælger ved Ejner Hessel i Ringkøbing Otto Nohns samt Poul Jørgensens svoger Kent Madsen, der kører lastbilen til Polen, fortæller Poul Jørgensen.

Virksomheder som pt har doneret mad, vand, tøj, tæpper, penge m.m.:

Dan Cake A/S

Aqua d'Or Mineral Water A/S

EB Company

Thygesen Textile Group

LHG Group
Obton
Sand Spedition

 

Betalt til diesel:

Thorninger Advokat Ringkøbing

RAH Service

Partner Revision Ringkøbing

 

Lån af trailer + lastbil:

J.L. Transport Holmsland v. Johnni Larsen

 

Hvis man vil donere/købe paller med tøj, mad m.m.:

Man kan donere penge til denne konto: 8117 - 1436621.

En palle fyldt med fx mad, vand eller varmt tøj koster 5.000 kr.

Du kan donere penge til denne konto: 8117 - 1436621.

 

En palle fyldt med fx mad, vand eller varmt tøj koster 5.000 kr.

Læst i alt:

973 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke