19. marts 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Vestjyske virksomheder skriger efter lagerlokaler

19. marts 2019 - 01:44

De otte kommuner i Vestjylland har ikke haft så få ledige lager- og produktionslokaler i næsten 11 år, viser tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Opsvinget har ifølge to erhvervsmæglere både betydet, at landsdelens virksomheder udvider, og at firmaer udefra jagter lokaler i området.

 

Flere års opsving har betydet så stor efterspørgsel på lagerhaller, logistikejendomme og fabrikshaller i Vestjylland, at tomgangen ikke har været lavere siden april 2008.

 

»Da tomgangen toppede, i midten af 2013, stod 4,6 procent af lager- og produktionslokalerne i området tomme, og det var højere end på landsplan. Men siden er der kommet liv og aktivitet i flere lokaler kvartal for kvartal. Ved indgangen til 2019 er tomgangen nede på 1,7 procent, og det er både lavere end landsgennemsnittet og det laveste i mere end ti år. Blandt de ni landsdele, vi løbende følger, har kun Nordjylland og Fyn lavere tomgang lige nu,« siger Mette B. Dehn, kommunikationsansvarlig i Ejendomstorvet.dk.

Portalen er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk. På landsplan er lige godt 1.500 lager- og produktionslokaler udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk. 115 af dem ligger i Vestjylland, flest har Herning og Viborg kommuner med 29 og 24. Derefter kommer Ikast-Brande med 19, Ringkøbing-Skjern med 14, Holstebro med 13 og Skive med 9. I Lemvig og Struer kommuner er det aktuelle udbud mere begrænset med blot fem henholdsvis to lokaler.

 

Før finanskrisen var tomgangen for lager- og produktionslokaler i de otte vestjyske kommuner under ét nede omkring halvanden procent, men blev tredoblet i løbet af tre år. Fra 2013 begyndte virksomhederne igen at få medvind og efterspørge mere plads, og især gennem det seneste år er der blevet længere mellem de ledige lokaler. Ikke mindst logistik- og lagerlokaler bliver nærmest revet ned fra hylderne hos erhvervsmæglerne i landsdelen.

»Der er stor efterspørgsel på alle typer lagerlokaler på nær lokaler med lavt loft; virksomhederne vil helst have 6-10 meter i højden. Geografisk oplever vi især stor interesse for de større byer som Herning, Holstebro, Ringkøbing, Struer, Lemvig og Skive, mens det tager lidt længere tid i de mindre byer. Det er en blanding af lokale virksomheder, der har brug for mere plads, og virksomheder fra fx Østjylland, Sydjylland og Storkøbenhavn, som vil åbne en ekstra afdeling i vores område,« siger erhvervsmægler Poul Lundorff fra EDC Erhverv Herning på Østergade.

Læst i alt:

841 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger