19. marts 2020 - 01:48

App linkNu på Google Play

- Vi er ikke ramt af panik

- Vi er ikke ramt af panik

19. marts 2020 - 01:48

Jakob Bargmann

»Folk tager det flot, og vi er ikke ramt af panik.«

 

Det siger Jakob Wiborg Hansen, der er direktør i K. Hansen Transport i Vejen.

 

Virksomheden, der har 50 egne biler, men beskæftiger flere, er ligesom resten af verden påvirket af corona-situationen. Alligevel er der masser af optimisme af spore i stemmen på vognmanden fra Vejen.

 

»Jamen stemningen i huset er, som den plejer at være. Der er færre telefoner, der ringer, og faldende godsmængde. Men der er på mange måder den samme gode stemning. Vi bekymrer os selvfølgelig om, hvad der sker omkring os. En stor bekymring er også, om godsmængden bryder sammen. Men mængden har stabiliseret sig lidt, og lige nu er den landet på et niveau,« siger Jakob Wiborg Hansen.


Ros til Christiansborg

 


Vognmanden beskriver virksomheden som et firma, ”der kører med alt undtagen levende dyr, letfordærvelige fødevarer og bulktransport”.

 

»Vi kører så meget blandet, og det betyder nok, at vi er heldigt stillet. Det er altafgørende, at byggeriet kan køre videre. Den værste effekt af det her vil for erhvervslivet være, hvis folk begynder at holde igen med at købe noget,« siger Jakob Wiborg Hansen.

 

Samtidig roser vognmanden regeringen og politikerne for lynhurtigt at have fundet fælles fodslag og præsenteret hjælpepakker til erhvervslivet.

 

»Det er imponerende, at der er en forståelse hele vejen rundt om at hjælpe erhvervslivet. At man i Folketinget er enige og har handlet så hurtigt. Jeg håber, det vil fortsætte, når det her er forbi.«


Mor passer børnene

 


Jakob Wiborg Hansen fortæller, at de fleste medarbejdere i huset også er på arbejde i huset i disse dage. Få arbejder hjemme, men alle sidder med god afstand til hinanden, man blander sig så vidt muligt ikke afdelingerne imellem, man spritter af, kantinen er lukket, og medarbejderne indtager deres frokost på deres pladser. Derudover har virksomheden indført en lang række øvrige forholdsregler for at gøre sit til at bekæmpe corona-smitten.

 

Jakob Wiborg Hansen og hans hustru har et par småbørn, og hvordan får direktøren så lige arbejdsliv, børnepasning og en ny corona-virkelighed til at spille sammen?

 

»Vi mistede jo vores far i januar. Min mor tager sig af børnene, og så er min kone praktiserende læge og kommer hjem til middag,« siger Jakob Wiborg Hansen.

»Vi står lige pludselig i en vildt forandret verden. Ingen havde lagt en plan for det her,« siger Jakob Wiborg Hansen.

 


Hos K. Hansen Transport A/S har man løbende henover den forgangne uge taget yderligere forholdsregler for at begrænse udbredelsen af corona-virus. Du kan læse om dem her.

Læst i alt:

1008 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger