Video

29. november 2016 - 10:19

App linkNu på Google Play

Lastbil trækker paraglider

29. november 2016 - 10:19

Rasmus Haargaard

Af Rasmus Haargaard |

"The Flying Passenger" er den seneste ”livetest” fra Volvo Trucks, som netop er offentliggjort. Volvo har tidligere produceret en række lignende marketingfremstød i form af spektakulære videoer, og i den nyeste af slagsen trækker en Volvo FH en paraglider op ad et bjergpas i Kroatien i et præcisionsstunt, der aldrig er prøvet før.

 

Lastvognschaufføren skal holde en høj marchhastighed for at holde paraglideren i luften. Testen sætter fokus på effektiviteten af Volvo Trucks' unikke drivline, der er udstyret med I-Shift med dobbeltkobling.

 

Under den bjergtagende køretur trækker Volvo FH-lastvognen paraglideren op ad en stejl bjergvej og gennem den snævre åbning under en bro. Den snævre plads kræver kørsel med en meget høj grad af præcision ved en konstant marchhastighed og giver ikke plads til fejl.

»Det at være i stand til at overholde alle deadlines og holde brændstofforbruget nede, selv ved kørsel op ad bakke og på snoede veje, er for mange af vores kunder altafgørende for at køre en succesrig virksomhed. Denne test er den perfekte udfordring til vores nyligt opdaterede drivline,« siger Claes Nilsson, adm. direktør for Volvo Trucks.

Videoen blev optaget i De Dinariske Alper i Kroatien på lukkede veje og under strenge sikkerhedsforhold. Den lastvogn, der blev brugt i testen, er en Volvo FH 540 udstyret med den opdaterede D13-motor og I-Shift-gearkasse med dobbeltkobling.

 

Chaufføren i "The Flying Passenger" er Louise Marriott fra New Zealand. Paraglideren i "The Flying Passenger" er Guillaume Galvani fra Frankrig.

 

Hele videoen kan ses over artiklen.

 

Læst i alt:

2435 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk