9. december 2021 - 15:56

App linkNu på Google Play

Vil rejse søgsmål ved væltede køretøjer

Vil rejse søgsmål ved væltede køretøjer

9. december 2021 - 15:56

Sund & Bælt har udstedt et forbud for vindfølsomme køretøjer mod at passere Storebæltsbroen i kraftig blæst.
DTL meddeler nu i en nyhedsmail, at man er i dialog med Sund & Bælt vedrørende en nærmere fortolkning af den nye praksis.

 

I kategorien vindfølsomme køretøjer er fx høje trailere, lastbiler uden eller med let last samt påhængsvogne til lastbiler og i nogle tilfælde også campingvogne.

 

Der vil således fremover ikke være tale om en anbefaling, men et egentligt forbud mod færdslen med disse køretøjer. Det betyder også, at det ikke er op til den enkelte chauffør at vurdere, om passage af broen kan ske trafiksikkert, og førere af vindfølsomme køretøjer skal efterleve forbuddet.

Hidtil har Sund & Bælt i forbindelse med kraftig blæst på Storebæltsbroen udsendt besked om, at passage af vindfølsomme køretøjer frarådes. Det har dog ifølge selskabet resulteret i, at vindfølsomme køretøjer fortsat passerer, når det blæser kraftigt. Konsekvensen er regelmæssigt væltede køretøjer til fare for trafiksikkerheden og til skade for fremkommeligheden.  

 

Sund & Bælt meddeler ifølge DTL, at selskabet agter at rejse søgsmål for de økonomiske tab, som Sund & Bælt måtte lide i forbindelse med væltede køretøjer på broen.

Læst i alt:

3373 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger