20. marts 2018 - 13:38

App linkNu på Google Play

Vild overhaling bliver efterforsket

20. marts 2018 - 13:38

Sydøstjyllands Politi har modtaget en anmeldelse om en hasarderet overhaling. Nu skal efterforskere se videoen igennem. Der venter formentlig den chauffør, der foretog en hasarderet overhaling på A13 ved Tørring i sidste uge og blev filmet, en form for straf.

 

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

 

I hvert fald er episoden meldt til politiet, og her efterforsker man nu sagen. Det bekræfter politikommissær Erik Nielsen fra færdselsafdelingen hos Sydøstjyllands Politi.

 

»Sagen ligger til efterforskning hos vores tungvognscenter. De skal have nærstuderet videoen og blandt andet have talt med anmelderen og med vidner i sagen, og så skal de selvfølgelig også have fundet frem til chaufføren for at høre hans forklaring«, siger Erik Nielsen, der understreger, at han ikke ønsker at kommentere på den konkrete video.

 

»Den er den del af en sag, hvor der pågår efterforskning, og derfor vil jeg ikke udtale mig om den«, siger han.

 

Klip og bøde

 

Erik Nielsen vil dog gerne fortælle, hvordan politiet normalt behandler sager, der handler om hasarderede overhalinger.

 

»Som udgangspunkt koster det et klip i kørekortet og en bøde. Det er den absolut mildeste straf i forbindelse med overhaling venstre om et helleanlæg. Derudover kan man kigge på hvilke skærpende omstændigheder, der kan være i sagen. Det kan blandt andet handle om hastigheden, hvor lang en strækning man overhaler over, vejforholdene på stedet, og om der eventuelt er modkørende eller cyklister, der har været i fare og må undvige«, siger han.

Han påpeger, at det som udgangspunkt altid er både farligt og strafbart at overhale venstre om et helleanlæg.

»Der er jo som regel altid en grund til, at man har anlagt et helleanlæg«, understreger han.

Erik Nielsen oplyser, at straffen for den slags forseelser under skærpende omstændigheder kan ende med enten en betinget eller en ubetinget frakendelse af førerretten.

 

»I sidste ende er det naturligvis juristerne, der skal vurdere, hvad den slags bør koste, og om nogen skal sigtes i sagen«, siger han.

 

Læst i alt:

1675 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger