18. november 2021 - 01:43

App linkNu på Google Play

Vognmænd: 40 km/t ok – men med flere forbehold

Vognmænd: 40 km/t ok – men med flere forbehold

18. november 2021 - 01:43

DTL kan godt acceptere, at man som et forsøg af hensyn til trafiksikkerheden nedsætter hastigheden til 40 km i timen - også på strækninger, som har væsentlig betydning for trafikafviklingen. Med det forudsætter, at man i de pågældende kommuner til gengæld udpeger prioriterede trafikgader med grønne bølger, som giver mulighed for kørsel i et mere frit flow af netop af hensyn til trafikafviklingen i området.

 

Sådan lyder det blandt andet i det høringssvar, som vognmandsorganisationen DTL har afgivet til bekendtgørelsen om lokale hastighedsgrænser.

 

Med en forsøgsordning, der løber over tre år, vil man fra myndighedernes side gøre det lettere for 15 kommuner at få sænket de lokale hastighedsgrænser fra 50 til 40 km/t. De 15 forsøgskommuner vil primært være koncentreret omkring København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Med bekendtgørelsen foreslås det også, at hastighedsgrænsen kan nedsættes til 40 km/t af hensyn til at nedbringe støjniveauet i et tættere bebygget område – også på strækninger, der har væsentlig betydning for trafikafviklingen. Men det denne del møder kritik fra de danske vognmænd.

 

- På strækninger, som har væsentlig betydning for den generelle trafikafvikling, finder DTL ikke, at støj, som overskrider den vejledende støjgrænse på 58 dB, bør kunne begrunde en hastighedsgrænse på 40 m/t, idet det vil være tilfældet på rigtigt mange også overordnede vejstrækninger, som er af væsentlig betydning for den generelle trafikafvikling, skriver vognmandsorganisationen.

Læst i alt:

821 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke