18. januar 2019 - 01:43

App linkNu på Google Play

Vognmænd: Det er absolut sidste udkald

18. januar 2019 - 01:43

Det er yderst positivt, hvis der omsider er hold i Christiansborg-snakken, om et såkaldt dansk BAG, som formanden for transportudvalget, Lennart Damsbo-Andersens udsagn om, at man på ”Borgen” er i gang med at etablere et korps, som skal holde øje med transportbranchen generelt og især med henblik på de mange tusinde udenlandske lastbiler. Det skriver FDL i en nyhedsmail.

 

Men i FDL tøver man med at juble for tidligt, for trods snesevis af opfordringer og meget politisk snak på Christiansborg om at etablere et dansk BAG er intet sket.

 

»Vi er helt enig med Damsbo-Andersen i, at vi for alvor, skal have styr på de mange udlændinge, og ikke mindst deres bagmand, som desværre i stor udstrækning er danske firmaer, som bruger billig udenlandsk arbejdskraft,«siger kontorleder Jens Groot.

»Man må så håbe, at de fine ord omsættes i handling, for det er ved at være absolut sidste udkald, inden den sidste rest af seriøse danske vognmænd med danske biler og chauffører, lønnet efter danske arbejdsforhold, må give op. Og nu må den skævvridning af konkurrencen altså stoppes.«

 

»Om det hedder landevejspoliti eller noget helt andet, er ikke afgørende. Men det er vigtigt, at man på forhånd sikrer sig, at det er kompetente personer, der bliver medlem af det såkaldte korps. Vi skulle nødigt ende i en situation, hvor der er personer med i korpset, som på en eller anden måde har forbindelse til de helt store aktører på markedet. For det er en vigtig, faktisk kæmpemæssig, opgave at tjekke både køre- og hviletid, aflønning samt ulovlig cabotagekørsel, så kontrollen virkeligt vil være både effektiv og forebyggende,« understreger Jens Groot, FDL.

Læst i alt:

1738 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger